28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımları için Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman verilir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015...



Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımları için Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu bulunuyor. Bir yıllık başvuru süresi hak sahiplerinin kira yardımı talepleri için belirlenmiş olup, 2015 yılında yapılacak tüm yeni başvurular 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre değerlendirilmesi gerekiyor.


Yeni uygulama gereğince kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekmekiyor.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi ne kadardır?


Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015..

Kentsel dönüşüm kira yardımının süresi azami 18 aydır.Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar ve dilekçe ile birlikte kentsel dönüşüm il müdürlüğüne müracaat ediliyor.


1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği


24 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön