Kent Haberleri

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2023 zammı geldi! Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar inanamadı! Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2023 zammı geldi... Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar inanamadı... Hemen bakın...Bakan Murat Kurum İstanbul'da 1,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacağını kaydetti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum İstanbul'da 1,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacağını kaydetti. Bakan Kurum ayrıca kentsel dönüşüm kira yardımını da yükselttiklerini duyurdu.

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2023 zammı geldi... Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar inanamadı... Hemen bakın...

İSTANBUL İL GENELİNDE 1,5 MİLYON KONUT YIKILIP YENİDEN YAPILACAK

Bakan Murat Kurum, depremden zarar gören şehirlerde bir sene içerisinde öncelikli rezerv alanların tamamlanmasını, sonrasında da şehirlerin içerisini inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Kurum, İstanbul'da 1 milyon 500 bin konutun kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılacağını belirterek, 500 binini Anadolu yakasındaki rezerv alanda, 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, İstanbul'a ilave nüfus getirmeden, 500 binini de olduğu yerde yapacaklarını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMINA 2023 ZAMMI GELDİ

Bakan Murat Kurum ayrıca, ülke genelinde devam eden kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımının artırıldığını da müjdeledi. Bakan Murat Kurum açıklamasında İstanbul'da 1500 lira olan kira yardımının 3 bin 500 liraya yükseltildiğini kaydetti.

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2023 zammı geldi... Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar inanamadı... Hemen bakın...

Yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlara kentsel dönüşümü desteklemek için kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkardıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum,  Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3 bin TL'ye çıkardıklarını söyledi. Bakan Kurum ayrıca diğer büyükşehirlerde aylık kira yardımını 2 bin 500 TL'ye çıkardıklarını kaydederek, kalan diğer şehirlerde kira yardımını 2 bin TL'ye çıkarttıklarını belirtti. Murat Kurum ayrıca yaptığı açıklamada Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşların hesaplarına yatıracaklarını söyledi.


İL İL KİRA YARDIMLARI

İstanbul
Aylık kira yardımı: 3 bin 500 TL

Ankara
Aylık kira yardımı: 3 bin TL

Bursa
Aylık kira yardımı: 3 bin TL

Antalya
Aylık kira yardımı: 3 bin TL

İzmir
Aylık kira yardımı: 3 bin TL

Diğer büyükşehirler
Aylık kira yardımı: 2 bin 500 TL

Diğer şehirler
Aylık kira yardımı: 2 bin TL

Büyük İstanbul depremi için sıra dışı açıklama! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 8 şiddetinde hissedilecek ilçeleri sıraladı!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı!