Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüm komple düşünüp bölge oluşturmaktır!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar MÜSİAD üyelerine kentsel dönüşümü anlattı. Dündar, kentsel dönüşümün sadece bina yıkıp yenisi yapmak olmadığı belirtti.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar MÜSİAD üyelerine kentsel dönüşümü anlattı. 


ŞEHİRLERLE BİRLİKTE İNSAN DA İNŞA EDİLİR 

Belediye olarak halkı bilinçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarından bahseden Edebali bunun için Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi inşa ettiklerini söyledi. Dündar ise "Kentsel dönüşüm sadece bina yıkıp yenisi yapmak değildir, yollarıyla meydanlarıyla sosyal donatılarıyla komple düşünüp bir bölge oluşturmaktır" dedi. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Kültürpark içerisindeki MÜSİAD Binasında gerçekleşen ve inşaat sektörünü yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bölgelerindeki dönüşüm çalışmaları ile ilgili sunumlar yaptı. Programa MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, BURTİMDER Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, MÜSİAD üyeleri ve inşaat ve Yapı Malzemeleri sektörünün önemli temsilcileri katıldı. 


BELEDİYE ORKESTRA ŞEFİ OLMALI 

Açılış konuşmasını MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak yaptı. Kentsel dönüşümün daha sağlıklı ve daha nitelikli yapılarda yaşama fırsatı sunduğunu belirten Şenocak, bu fırsatı kaçırmamak gerektiğini vurguladı. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu konuştu. Kentsel dönüşümün Bursa'nın olmazsa olmaz bir olgusu olduğunu belirten Mescioğlu, bu konuyu sürekli gündemde tutmak için çalıştıklarını belirtti. Konuşmaların ardından sunumlara geçildi. İlk sunumu Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali gerçekleştirdi. Yerel yönetici olarak insan ve şehir kavramlarını çok önemsediğini belirten Edebali, dönüşümü yaparken de bu iki kavramı bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğinin altım çizdi. Fiziki dönüşüm yaparken insanların fikirlerinin dönüşümünü de yapmanın önemine dikkat çeken Edebali, şehri inşa ettikçe insanı da inşa ettiğimizi söyledi. Belediye olarak halkı bilinçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarından bahseden Edebali bunun için Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi inşa ettiklerini söyledi. Bu merkezde dönüşümü fiili olarak maket, sergi ve görsellerle halka anlatmak istediklerini belirten Edebali, vatandaşın kentsel dönüşümü doğru anlaması için her şeyi yapacaklarını ifade etti. 


YILDIRIM'IN DÖNÜŞÜM PROJELERİ 

Emirsultan, Hocataşkın, Hacı Seyfettin, Yeşil gibi mahallelerin Yıldırım'm en eski yerleşim bölgesi olmasına rağmen en büyük çöküntü alanı olduğunu söyleyen Edebali, bu bölgelere ticari ve sosyal fonksiyonlar yüklemek bu bölgeleri tarihi dokusunu bozmadan ayağa kaldırmak istediklerini belirtti. Yıldırım'ın önümüzdeki döneminde gerçekleştirmeyi planladığı kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarından da bahseden Edebali," Ulus, Mevlana, Yenimahalle, Teferriiç, Piremir, Yediselviler, Vatan, Beyazıt, Esenevler, Ortabağlar, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya mahallelerini dönüşüme tabi tutmak istiyoruz. Her bölgemiz üzerinde titizlikle çalışıyoruz. İnşallah adım adım tüm projelerimizi gerçekleştirmeyi arzuluyoruz" dedi. 


KAMULAŞTIRMA YAPACAĞIZ... 

Edebali'nin sunumunun ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sunum yaptı. Yönetim anlayışlarında şehir, insan ve demokrasi kavramları olduğunu belirten Dündar, kentsel dönüşümü de bu temele dayandırarak yapmak gerektiğini vurguladı. Dündar: "Kentsel dönüşüm sadece bina yıkıp yenisi yapmak değildir, yollarıyla meydanlarıyla sosyal donatılarıyla komple düşünüp bir bölge oluşturmaktır. Bizler de bu doğrultuda birçok mahallemize meydanlar yaptık. 145 tarihi mirası ayağa kaldırdık. Otoparklar, pazar alanları, okullar ve parklar yaptık. 2.5 milyon m2 kamulaştırma yapma hedefındeyiz. Çünkü kamulaştırma yaparak önce alan sonra hizmet üretmek istiyoruz" dedi. 


OSMANGAZİ'NİN VİZYON PROJELERİ 

16 vizyon projesi hedefiyle yola çıktıklarını ve bunları bir bir uygulamaya koyduklarını belirten Dündar şunları ifade etti: "Adrenalin Park, Bilgi Evleri, Çocuk Dünyası, Aile Rehberlik Merkezleri, Kaliteli ve ekolojik yaşam merkezleri, kültür merkezleri, endemik parklar, soğanlı kentsel dönüşüm projesi, geniş bulvarlar gibi birçok vizyon projeyi bir birdevreye sokuyoruz. Ayrıca Nisan 2011'de Şehircilik Akademisi'ni kurduk. Sıkıntılı bölgelerimizle ilgili Master Planlar oluşturduk Master Plan sonucu kentsel dönüşüm alanlarını, Yalova yolu, Küçük Balıklı, Hisar Bölgesi, Çarşamba, Zafer, Atıcılar, Kent Meydanı, Santral Garaj, Demirkapı, Soğanlı olarak belirledik. Bu bölgelerde çalışmalarımıza başladık. Adım adım giderek olabildiğince kısa bir dönem içerisinde projelerimizi uygulamak istiyoruz." Sunumlarının ardından MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses tarafından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür plaketi takdim edildi. 


Bursa'da Meydan



Haber Olay Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm ile ilgili MÜSİAD üyelerine bilgi verdi. 


Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar bölgelerindeki dönüşüm çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. 


DOĞRU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ... 

İlk sunumu yapan Yüdırım Belediye Başkanı İsmaü Hakkı Edebali, belediye olarak halkı bilinçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarım belirterek, bunun için Planlama ve Kentsel Geüşim Merkezi inşa ettiklerini söyledi. Bu merkezde dönüşümü fiili olarak maket, sergi ve görsellerle halka anlatmak istediklerini kaydeden Edebali, vatandaşın kentsel dönüşümü doğru anlaması için her şeyi yapacaklarını ifade etti.


DÖNÜŞÜM SADECE YIKMAK DEĞİL... 

Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar da, yönetim anlayışlarında şehir, insan ve demokrasi kavramları olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüm sadece bina yıkıp yenisini yapmak değildir. Yollarıyla, meydanlarıyla, sosyal donatılarıyla komple düşünüp bir bölge oluşturmaktır. Nisan 2011 'de Şehircilik Akademisi'ni kurduk. Sıkıntılı bölgelerimizle ilgili master planlar oluşturduk. Master plan sonucu kentsel dönüşüm alanlarım, Yalova yolu, Küçük Balıklı, Hisar Bölgesi, Çarşamba, Zafer, Atıcılar, Kent Meydanı, Santral Garaj, Demirkapı, Soğanlı olarak belirledik. Bu bölgelerde çalışmalarımıza başladık. Adım adım giderek olabildiğince kısa bir dönem içerisinde projelerimizi uygulamak istiyoruz" dedi. 



Olay Bursa