Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği 2018 sonuna uzatıldı!
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Kentsel dönüşümde hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteği 2018 yılı sonuna uzatıldı..
Kentsel dönüşümde, 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteği 2018 yılı sonuna uzatıldı.
6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Her sene Bakanlar Kurulu Kararı ile uzatılan bu destek kapsamında kentsel dönüşümde güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi ve işyeri edinme kredisi kullanan vatandaşlara faiz desteği sağlanıyor.
Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında gerçek ve tüzel kişilere kullandırılan kredilerde, faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarının üst limiti 2016 yılında 100 bin liradan 125 bin liraya çıkartılmıştı.
Daha önce bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı en fazla 500 bin lira iken, bu tutar 625 bin lira olarak yeniden belirlenmişti.
Faizler düştü mü?
Geçtiğimiz günlerde açıklanan kentsel dönüşüm kredisindeki faizlerin düşürülmesi ile belediyelerin kullandıkları kredilere ve kurumsal kredilere de faizsiz veya düşük faizle kredi verilmesi ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor.
Kentsel dönüşümdeki krediler ve faiz destekleri şu şekilde sıralanıyor;
Kredi Ana Para Üst Limit
Hangi bankalar kentsel dönüşüm kredisi veriyor?
6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Bakanlık ile protokol imzalayan Bankalar şu şekilde sıralanıyor:
1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3-Alternatif Bank A.Ş.
4-Denizbank A.Ş.
5-QNB Finansbank A.Ş.
6-Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
7-Türkiye Halk Bankası A.Ş.
8-ING Bank A.Ş.
9-Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
10-Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
11-Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
12-Türkiye İş Bankası A.Ş.
13-Şekerbank T.A.Ş.
14-Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
15-Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
16-T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com