Genel

Kentsel dönüşüm ne zaman planlanıyor

Kentsel dönüşüm tartışmaları bu şehirde hiç bitmiyor. İstanbul'da neler oluyor, değişim nasıl olacak Bu sorulara yanıt bulmak için İstanbul Life Dergisi, uzmanlarla konuştu

Şehirde yeniden 'kentsel dönüşüm' tartışmaları alevlendi. Birçok internet sitesine düşen bir haber ortalığı birazcık karıştırdı. Habere göre, Başbakan Becep Tayyip Erdoğan İstanbul'da 1 milyon konutu 30 ayrı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkacak ve yerlerine yenisini yapılacaktı. Depreme dayanıklı binalar için gerçekleşecekti bu proje. Ama birçok kesim bundan büyük rantlar elde edile ceğini düşünüyor. İddiaya göre yenilenecek semtler arasında Bağcılar, Selaköy. Göngören, Eminönü, Fatih, Küçükçekmece, Küçük Langa,Kadırga,Unkapanı,Sulukule, Karagümrük,Hacı Üsrev, Derbent, Armutlu, Fikirtepe, ÜıküdarSultanbeyli, Maltepe, Kartal,Tuzla, Karanfilköy bulunuyor. İstanbul'un kalbinde yer alan yerleşim yeri bunlar.

Çoğunda dar gelirliler yaşıyor.Mesela Kumkapı'nın kapı komşusu Kadırga. Birer servet değerinde olan tarihi evler bu proje kapsamında yıkılacak belki de. Burada yaşayan yüzlerce insan var. Asıl tartışma ila bundan dolayı çıkıyor, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri insanlara daha güvenli bir hayal sunmak için mi , yoksa onları evlerinden edip şehrin göbeğinde olan bu mahaller daha zengin kitleler için Cazip hala getirmek mi Asıl sözü bu konu hak kında çalışmış isimlere bırakıyoruz. İstanbul'da neler oluyor biraz daha farkında olmak için onların ne söyledi ğine önem vermelisiniz.
Milliyet