27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremin etkilediği 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirdiği ‘’Yerinde Dönüşüm projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, projenin sıkıntılar oluşturabileceğini belirtti.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

AYNI BİNADA OTURANLARIN MADDİ GÜCÜ AYNI DEĞİL!

Avcıl, “Mahalle muhtarlarımız ile istişarelerde bulunuyoruz çoğu mahallelerimizde bu projenin olabilirliği konusu hemen hemen umutsuz vaka diyebilirim.'' diyerek bazı mahallelerde bu sorun gündeme gelse de ne derece ilerlemenin sağlanacağı da muamma olduğunu söyledi.

Elazıgsonhaber'de yer alan habere göre; yeni yasa da yüzde 51 çoğunluk denildiği ama dezavantajları da göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Hemen hemen her gün ortalama 10 üzerinde vatandaşın kendisini arayıp durumu anlatığını söyleyen Avcıl '' Bizlerde elimizden geleni yapıp vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.'' dedi.

Vatandaşların muzdarip olduğu konunun başında aynı binada tüm sakinlerin aynı maddi duruma sahip olamayışları olduğunu söyleyen Avcıl,  ''kimi emekli, kimin durumunun gerçekten elvermediği gelen şikâyetler arasında” dedi.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 
DEPREM BÖLGESİNDEKİ YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ'NE 245 BİN AFETZEDE BAŞVURDU!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını açıkladı. 

Konuyla ilgili olarak açıklanan detaylara göre devlet ve hükümet olarak büyük fedakarlıklar verdiklerini, hiçbir biçimde finans ve ekonomiyi gündeme getirmeden projeleri onayladıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde 850 bine yakın bağımsız bölümün hasar ve zarar gördüğünü, şu ana kadar 200 binden fazla konutun ihalelerini yaptıklarını ve devam ettiklerini hatırlattı.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi'nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Geri Dön