29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yarışa çevrilmeli!

Kentsel dönüşüm yarışa çevrilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kanunun "İstediğimiz zaman istediğimiz yeri dönüştürelim" mantığıyla oluşturulduğunu öne sürdü. 'Kentsel dönüşüm yarışa çevrilmeli' dedi.



Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'la Türkiye'nin yüzde 98'inin riskli alan ilan edilebileceğine dikkati çeken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)  Adana  Şube Başkanı Nazım Biçer, kanunun "İstediğimiz zaman istediğimiz yeri dönüştürelim" mantığıyla oluşturulduğunu öne sürdü. 'Riskli alan' kararlarının bilimsel veriler ışığında alınıp alınmadığı konusunda da bir belirsizlik olduğunun altını çizen Biçer, kentin "Kentsel Dönüşüm Mastır Planf'nın hazırlanması ve kentsel dönüşüm çalışmalarının bu plan doğrultusunda bütüncül bir anlayışla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Biçer, "Kentsel dönüşümün Adana'da tek elden yürütülmesi ve belediyelerin 'En iyi, en büyük kentsel dönüşümü ben yaparım' diye bir yarışa girmemesi lazım" dedi. 



ÜLKENİN YÜZDE 98'İ RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEBİLİR 


Gazetemizin sorularını yanıtlayan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentsel dönüşüm kavramının ülke gündemine girmesinin ardından Hükümetin "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun"u çıkardığını anımsattı. Kanunun Türkiye'deki kentsel dönüşüm ihtiyacına bağlı olarak, "İstediğimiz zaman istediğimiz yeri dönüştürelim mantığıyla" oluşturulduğunu ileri süren Biçer, sözkonusu kanunla ülkenin neredeyse tamamına yakınının "riskli alan" ilan edilebileceğini vurguladı.





Geri Dön