Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!
Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.İTÜ Süleyman Demirel Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan çalıştay, "Yerel Yönetimler ve Güçlendirme" temasıyla yapılacak
Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) tarafından Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 8 Şubat 2023 tarihinte "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay yapılacak.
İTÜ Süleyman Demirel Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan çalıştay, "Yerel Yönetimler ve Güçlendirme" temasıyla yapılacak. Söz konusu etkinlikte, deprem kuşağında bulunan Türkiye'deki riskli konuların güçlendirilmesinin önemi ve güçlendirmenin önündeki idari ve hukuki engellerin kaldırılması masaya yatırılacak.
Söz konusu çalıştayda, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Serdar Cenikli, DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Hepşen, İTÜ'den Prof. Dr. Alper İlki konuşma gerçekleştirecek.
Verilen detaylara göre, güçlendirmenin finanstan hukuka kadar tüm yönleriyle masaya yatırılacağı çalıştaya, ilçe belediye başkanları, başkan yardımcıları, müdürler, mühendisler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili iştiraklerinin yetkilieri, kamu kurumlarının bölge müdürleri ve temsilcileri, mühendislik ve müşavirlik firmaları ile ilgili STK'lar ve şirketlerin temsilcileri katılım sağlayacak.
SİNAN TÜRKKAN: "TÜM PAYDAŞLARI HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ"
Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında olan Türkiye'de gereksinim duyulan her türlü tesis, bina ve yapı projelerinde yapısal ve yapısal olmayan elemanların depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirilmesi için deprem mühendisliği ve malzeme teknolojilerinin yaygınlaşmasını sağlamak ve bu konu hakkındaki farkındalığı artırmak amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.
Yaptığı açıklamada Türkiye'nin aktif bir deprem bölgesinde yer aldığını ve özellikle İstanbul ve çevresinde olası bir depremde büyük kayıpların ve hasarların gerçekleşeceğinin tahmin edildiğine değinen Sinan Türkkan DEGÜDER olarak, olası Marmara depreminde hasar alması beklenen konutların önemli bir bölümünün yapısal güçlendirmeyle kurtarılabileceğini, bu çözümün yıkıp yeniden yapmaya göre çok daha hızlı ve düşük maliyetli olduğunu savunduklarını söyledi.
Sinan Türkkan açıklamasında depreme karşı binaları emniyetli hale getirmek ve olası hasarların önüne geçmek için vakit kaybetmeden ortak bir çalışmayla idari ve hukuki engeller kaldırılıp yapısal güçlendirme işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini belirterek, bu doğrultuda mega kent İstanbul'daki mevcut yapı stokunu göz önüne alarak belediyeler ile iş birliği yapmak ve yapısal güçlendirme önündeki engellere çözüm aramak isteğinde olduklarını söyledi. Sinan Türkkan, çalıştayı bu amaçla düzenlediklerini ve tüm paydaşlarını harekete geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
May İnşaat'tan Ümraniye Hekimbaşı'na 591 konutluk yeni proje geliyor!
Kentsel dönüşümde faiz oranları 1'in altına inecek!