Kent Haberleri

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, megakenttekim riskli binaları işaret ederek, "İstanbul için özel bir birim kuracağız" dedi ve  İstanbul'daki rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacağını söyledi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...  Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümünden deprem bölgesindeki son duruma kadar pek çok konu ile ilgili konuştu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuk olduğu bir televizyon programında, önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümünden deprem bölgesindeki son duruma kadar pek çok konu ile ilgili konuştu. 

Deprem tehdidinin her geçen gün arttığı mega kent İstanbul'u işaret eden Bakan Özhaseki, açıklamasında kentsel dönüşüm için özel bir birim kurulacağını duyurarak 350 bin yeni konut inşa edileceğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

NTV'den Selin Gürer'in haberine göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki konut yenilemeleri ile ilgili de konuştu. 

İstanbul için kentsel dönüşümde özel bir birim kurulacağının altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, "Yani İstanbul'da bu işi biraz daha pratikleştirecek bu tür engel çıkaranları aşabileceğimiz, çok hızlı davranabileceğimiz, işi insanların gönlüne bırakmayacağımız bir ortama doğru getirmek durumundayız" şeklinde konuştu. 

Şu ana kadar 1 milyon 207 bin başvuru olduğunu ve bunun 200 bin bina ettiğini söyleyen Mehmet Özhaseki, en çok riskli binalardan başlayarak yarısı bizden kampanyasının sürdürüleceğini dile getirdi. 

Bakan Özhaseki, İstanbul'da 5.8 milyon bağımsız birim olduğunu aktararak "Risk taşıyan ne kadar birim var? 1,5 milyon, 4'te 1'i risk taşıyor" açıklamasında bulundu. İstanbul'da rezerv alanlarda bir an önce sağlam konutlar inşa edeceklerini de söyleyen Özhaseki, "Etraftaki ilçelerde en riskli yapıları oraya taşıyacağız. Anadolu yakasında 150 bin konutluk, Avrupa yakasında da 200 bin konutluk yer tespit ettik" dedi ve İstanbul'da rezerv alanlarda 350 bin konut inşa edileceğini belirtti. 

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Depremzedelere Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açıyor, bakanlığımızın denetiminde vatandaşlarımıza kendi evini yerinde dönüştürebilsin diye 500 bin lira hibe ve 500 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. İş yerleri için 250 bin lira hibe verilecek" ifadelerine de yer verdi ve zeminde sorun yoksa 'Evini yerinde dönüştür' denileceğini söyledi. 

Her bir daire için de 500 bin lira hibe 500 bin lira da kredi verildiğini dile getiren Mehmet Özhaseki, bunun sadece 100 metrelik brüt konutlar için olduğunu aktardı ve "150 metrekareye kadar olan evler için ise 700 bin TL, 150 metrekareyi geçiyorsa 800 bin TL kredi veriyoruz. Bu kredinin ödemesi 2 sene ödemesiz 10 sene geri ödemeli ama sıfır faizli" açıklamasında bulundu.

'Yerinde Dönüşüm Projesi'ne birkaç saat içinde 2 bini aşkın başvuru yapıldığının altını çizen Bakan Özhaseki, "Peki müteahhit yarı yolda bırakır giderse ne olur? TOKİ güvencesinde sonuna kadar biz yapacağız. Yarım kalan evleri de biz yapacağız. O yüzden bu fırsattan herkesin istifade etmesi lazım" ifadelerine yer verdi.

Özhaseki, fay hatları, dere yatakları ve zemin sıvılaşmasının olduğu yerlerde yeni yapıların inşa edilmeyeceğini de yineledi. 

KÖY EVLERİNDE SON DURUM NE?

"Bize daha çok köy evimizi kendimiz yaparız talebi geldi. Bize tip projesi verin dediler" diyen Özheski, 6 tip köy evi projesinin isteyen vatandaşa verileceğini, onların da uygulayabileceğini aktardı. 

A101'de tulum peyniri 79 TL'ye, yoğurt 42 TL'ye, zeytin 58 TL'ye düştü! Sepet dolduracak dip fiyatlar...

18 Temmuz 2023 altın fiyatlarında son dakika! Tek tek açıklanan bu rakamları görenler resmen mıh gibi çakıldı!

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu?