28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor.'' dedi.



Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir Prestij Caddesi’nde esnafla bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, sokak hayvanlarına da mama verdi. Ataşehirle ilgili projelerinden bahseden Öztürk, sokak hayvanları için mutlu yaşam köyü kuracaklarını, anne ve çocuklar içinse sosyal üretkenlik merkezlerini hayata geçireceklerini belirtti.

ATAŞEHİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ

Ataşehir’de yapacakları kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Bir kent sadece binalarıyla, sokaklarıyla güzel değildir, sakinleriyle de güzeldir.

Ataşehir'in 17 mahallesi var. 4 buçuk mahallesi Türkiye gelir ortalamasının üzerinde geriye kalan 12 buçuk mahallesi de Türkiye geliri ortalamasının altında. Tabii bu mahallelerdeki yapı stoğumuz da nereden baksanız yüzde 75’ine tekabül ediyor.

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir de kentsel dönüşüme karşıyız!

Bırakın depremi, kendi düşey ağırlıklarıyla ayakta durmaya müsait olmayan yapılar. Depreme dayanıklı, sağlıklı ve mutlu bir kenti nasıl inşa edebilirizin planlarını düşünürken yerinde dönüşüm uygulamasını tercih edeceğimizi söyledim. Ve partimiz tarafından da bu görüş benimsendi.

Vatandaşta da karşılık buluyor. Bir kentte sadece binayı diktim, yaptım, olmaz. Nüfus yoğunluğunu artırmayacak ama halkın da sağlıklı yaşayabileceği binaları yatıracağız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm. Rantsal dönüşüm değil vatandaşın çıkarı önemli” dedi.

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, öte yandan yapacaklarını sıraladı. Öztürk sırasıyla mutlu yaşam köyü kuracaklarını,  istihdam büroları kuracaklarını,  Anne çocuk sosyal etkinlşk merkezleri, 10  bin kişilik bir stadyum inşa edeceklerini ve kent meydanı yapacaklarını açıkladı.
 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi projesinde son dakika! Kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Geri Dön