28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde uzlaşı, süreci hızlandırır!

Kentsel dönüşümde uzlaşı, süreci hızlandırır!

Petekli İnşaat Genel Müdürü Abdul Naci Şahin, "Dönüşüm konusunda bizim en çok zorlandığımız ortak bir paydada uzlaşı sağlanabilmesi konusudur. Uzlaşı dönüşüm sürecinin hızını arttıracaktır. " dedi.



İstanbul Kartal merkezli olarak kentsel dönüşüm projeleri geliştiren Petekli İnşaat site konseptinde ve sosyal donatı alanları ile zengin dönüşüm projeleri üretiyor. 4 kuşaktır inşaat sektöründe butik projeler üreterek faaliyetlerini sürdüren Petekli inşaat, sektördeki tecrübesini dönüşüm projelerine yönlendirdi. Butik projelerin kalite ile harmanlandığı projeleri ile kentsel dönüşümde ön plana çıkan Petekli inşaat'm Petekli Prestij projesi bulunduğu bölgede örnek bir dönüşüm projesi olarak yer ediniyor. Petekli inşaatın proje geliştirme ve uygulama konusunda edindiği tecrübenin en iyi şekilde gösterildiği bir proje hayata geçiriyoruz diyen şirketin Genel Müdürü Abdul Naci Şahin ile kentsel dönüşüm konusunda gerçekleştirdiği projeleri ve dönüşümün hızını etkileyen nedenler üzerine konuştuk. 


Petekli inşaat olarak ne zamandır sektördesiniz? 

Petekli inşaat olarak 1993 yılından buyana inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Aile olarak 4 kuşaktır inşaat sektörünün içerisindeyiz. Büyük dedeler ile Trabzon'dan başlayan daha sonra Samsun ve İstanbul ile devam eden faaliyetlerimizi bizler kardeşler olarak sürdürmekteyiz. Bu zamana kadar Ümraniye, Kartal, Maltepe, Esenler gibi İstanbul'un farklı semtlerinde onlarca projenin yapımını gerçekleştirdik.

 

Devam eden projeler hangileri? 

Şuan ağırlıkta Kartal merkezli olarak projelerimizi devam ettirmekteyiz. Devam eden ve başlamak üzere olduklarımızı da düşündüğümüzde irili ufaklı toplam 8 projemiz var. Bizim için her projemiz çok önemli ve değerlidir. İster 5 daire olsun ister 500 daire olsun her projemize aynı değerde yaklaşır ve kaliteli bir şekilde yapımını sürdürürüz. Şuan yoğunluğumuz verdiğimiz projelerimizin başında Petekli Prestij Projesi geliyor. İsmi gibi prestij değeri yüksek, insanların tüm ihtiyaçlarım eksiksiz karşılayacak sosyal alanları ile dolu özel bir proje. Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiğimiz Petekli Prestij projemiz 3 bloktan meydana gelmektedir. 88 konutun yer alacağı projemiz mimarisi ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Petekli prestij projemiz dikkat çeken farklı mimarisinin yanında mükemmel planlanmış konut planları ile de insanların beğenisini topluyor. Site konseptinde bir proje olan Petekli Presitj projemiz de sosyal alan olarak 7'den 70'e herkese hitap edecek alanlara yer verdik. Açık, kapalı otopark, fitness salonu, kamelya, çocuk parkları projemizde yaşayan insanlara hizmet edecek. Petekli presitj projemizin yanında yine Kartal'ın farklı mahallerinde, 64 , 28, 12, 8'er konutluk projelerimiz de var. 


Ağırlıkta kentsel dönüşüm projelerine imza atıyorsunuz.Dönüşüm projelerinin daha iyi olabilmesi adına ne gibi adımların atılması gerek? 

Dönüşüm konusunda bizim en çok zorlandığımız konu kat maliklerinin,hissedarların bir araya getirilmesi ve ortak bir paydada uzlaşı sağlanabilmesi konusudur. Aslında ülke olarak birlik olmanın nedenli gerekli olduğunu gördüğümüz ve yaşadığımız bir dönemdeyiz. Kentsel dönüşüme de aslında milli bir dava gibi bakılmalıdır. Çünkü doğal afetlerde kaybettiklerimiz kendi milletimizin insanları. Bu nedenle kat maliklerinin kendi aralarında sağlayacakları uzlaşı her şeyden önce dönüşüm sürecinin hızını arttıracaktır. Bunun yanında yine kat maliklerine düşen, makul beklentiler içerisinde olmak gibi bir görev daha var. Neticede bir işin matematiği bellidir. Olmayacak, yapılması mümkün olmayan beklentiler içerisinde olmak, inşaat şirketi ile kat malikleri arasındaki iletişim kanalını tıkıyor ve zamanla kapatıyor. Bazen teşbih de hata olmaz düşüncesi ile düşüncemizi paylaşmak adına örnekler vererek ard arda beklentileri makul bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. 5 eski arabanıza karşın, 4 yeni ve son model sıfır araba veriyoruz diyoruz fakat bizden beklenen 5 eski arabaya karşı 5 yeni ve lüks son model araba oluyor. Matematiğin doğasına aykırı bu beklentilerin karşılanması tabi ki mümkün olmuyor. 


Hedefleriniz neler? 

BİZ aile olarak memleketini seven, geleneklerine kültürüne bağlı insanlarız. Yaptığımız işi de memleketimize ve milletimize bir hizmet olarak görmekteyiz. Ülkemiz çok sağlam bir irade tarafından yönetiliyor. Uzun yıllardır iş hayatının içerisinde olan bir aile olarak, daha önce hiç duymadığımız güvende ve rahatlıkta iş yapmaktayız. Bizler yine aynı güven içerisinde, proje geliştirerek, katma d eğer yaratarak ülkemize vatandaşlık hizmetimizi yerine getirmek istiyoruz. Uzmanı olduğuz inşaat sektöründe, modern.kullanılan malzeme ve işçiliği ile kaliteli projeler üretmeye devam edeceğiz. 


Sabah Ek


Geri Dön