28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.



Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın yerne yapılan yeni yapı da depreme dayanıksız çıktı. İstanbul Bahçelievler'deki 40 konutluk 3 Gökler Sitesi sakinleri yapılarının eski ve depreme dayanıksız olduğunu düşündü ve sitelerini kentsel dönüşüme soktu. Binaların kaba inşaat çalışmalarında sona doğru gelinirken site sakinleri arasında yer alan mühendis Özgür Gökkaya, inşaatta incelemeler yaptı. Özgür Gökkaya’nın yapmış olduğu incelemelerde tavanda çökme olduğunu ve demirlerin az ve ince kullanılmış olduğunu gördü ve Bahçelievler Belediyesine ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına binada inceleme yapılması için dilekçe yazdı.

Yıldız Teknik Üniversitesi yeni yapıya deprem performans analizine göre, binanın da göçme riski altında olduğu ortaya çıktı. Yapıda donatıların içinde demir donatıların eksik olduğu, beton sınıfının olması gerekenden daha da aşağıda olduğu, bazı kirişlerin kolonların yapılmadığı, yanlış aplikasyonlar yapıldığı, bazı taşıyıcı perde duvarlarının da yapılmadığı ortaya çıktı. Söz konusu haber yapı.com.tr sosyal medya hesabından paylaşıldı. İşe o paylaşım...

yapi.com.tr @yapicomtr

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemelerde depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!


 


Geri Dön