13 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Pek çok kişinin başvuru yaptığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın resmen sona eriyor. İşte söz konusu kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...



İşte pek çok kişinin başvuru yaptığı ve mega kent İstanbul'da başlatılan Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili merak edilen detaylar...

Sabah'ın aktardığı habere göre, megakent İstanbul'daki toplamda 1.5 milyon riskli binanın yenilenmesi için başlatılan Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için eğer başvuru süresi yeniden uzatılmazsa yarın sona eriyor.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

YARISI BİZDEN KAMPANYASI İÇİN BAŞVURULAR 900 BİNE YAKLAŞTI

Paylaşılan bilgilere göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasına vatandaşların da yoğun ilgisi sürüyor. Söz konusu kampanya ile ilgili olarak açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu kampanya için başvurulan bağımsız bölüm sayısı da 900 bine yaklaştı. 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' projesiyle mega kent İstanbul'da 5 sene içinde depreme dayanıksız binanın kalmaması hedefleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen resmi bilgilere göre, mega kent İstanbul'da yarısı bizden kampanyası için en çok başvuru Bahçelievler'den geldi. Bahçelievler ilçesinde vatandaşlardan toplamda 6 bin 84 bina için, 22 bin 600 başvuru geldi. Onu 19 bin 105 başvuru sayısıyla Bağcılar, 16 bin 744 sayısıyla Güngören izlerken, Üsküdar'dan 14 bin 645, Fatih'ten 12 bin 335, Avcılar'dan 11 bin 886 başvuru geldi.


750 BİN TL'Sİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Verilen bilgilere göre, 2 oda 1 salon 100 metrekare evin 750 bin liralık kısmı devlet tarafından karşılanarak kalan tutarın da yüzde 10 peşinat ile 5 bin 625 liradan başlayan taksitlerle ve 10 yıl vadede verilecek.

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı

Konut inşaatları hız kazanacak! Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar gerileyecek mi? 


Geri Dön