Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...  Bakan Kurum, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na ilişkin sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, "İstanbulumuzu el ele vererek birlikte dönüştürecek, riskli tek bir konut kalmayana kadar projelerimizi hayata geçireceğiz" ifadelerine yer vererek rakamları paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı Twitter'dan Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na gelen başvuru sayısını açıkladı. 

Bakan Kurum, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na ilişkin sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, "İstanbulumuzu el ele vererek birlikte dönüştürecek, riskli tek bir konut kalmayana kadar projelerimizi hayata geçireceğiz" ifadelerine yer vererek rakamları paylaştı. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 194 bin 576 bağımsız birim için 28 bin 795 başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na şu ana kadar 194 bin 576 bağımsız birim için 28 bin 795 başvuru yapıldığını açıkladı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası başvuruları dün başlamıştı. Kampanya için en çok başvuru Bahçelievler'den yapıldı. 

Kampanya ile konutların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve 5 sene içinde 1 milyon bağımsız bölümün dönüştürülmesi planlanıyor. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası başvurularında herhangi bir ücret talep edilmiyor. Mülk sahipleri kampanya için başvurularını e-Devlet üzerinden 29 Mayıs tarihine kadar gerçekleştirebilecek. 

Binaların dönüşüm sürecinin 5 adımda tamamlanması planlanıyor. Önce 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden projeye başvuru yapılması gerekiyor. 

Başvuruların ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları binada ön inceleme gerçekleştirecek ve leşif raporu hazırlanacak. 

Üçüncü adım, bina için protokol hazırlanması ve proje aşamasına geçilmesi olarak açıklandı. Bu kapsamda binada da gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanmasının gerekli olduğu belirtildi. 

Dördüncü aşama ruhsat alma süreci olurken, beşinic aşama da TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci oluyor. İnşaatın en geç 2 sene içinde tamamlanması öngörülüyor. 

Kampanya sağlanan finansal destek ile de dikkatleri çekti. Bu kapsamda 100 metrekare 2+1 daireler için 1,5 milyon lira, 3+1 konutlar için 1,8 milyon Türk Lirası rakam belirlendi. Bu tutara kadarki maliyetin yarısı devlet tarafından karşılanacak ve kalan tutar için de kredi imkanı sunulacak. 

Kredinin faiz oranı yüzde 0,79 olarak belirlenirken, yüzde 10 peşinat talep edilecek, 10 sene de vade imkanı olacak. Aylık ödemelerinde 2+1 ev için 5 bin 625 liradan, 3+1 ev için 6 bin 750 liradan başlayacağı açıklandı. 

Diğer taraftan dönüşüm kapsamında, 10 bin 500 liralık taşınma ve aylık 5 bin 250 TL kira yardımı sağlanacak. 

Ev alacaklar dikkat! O ilde 46 adet 2+1, 3+1, 4+1 konut satılıyor! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası başvuru ekranı 2023!