02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde yeni formül: Bakan Özhaseki, İstanbul'daki dönüşüm 50+1 formülü hayata geçecek!

Kentsel dönüşümde yeni formül: Bakan Özhaseki, İstanbul'daki dönüşüm 50+1 formülü hayata geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüme ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "İstanbul'da kentsel dönüşümün yüzde 50+1 olarak yapılmasından yanayım" dedi. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul ilinde meydana gelecek olası deprem için hazırlanmasının bakanlığın en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi.

İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası ile ilgili gelecek günlerde kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapacağını belirtti. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası için 6 aydır çalıştıklarını söyleyerek, "Meclis açılınca ilk gündeme gelecek konulardan birisi bu olacak" dedi. 

İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının önemli maddelerini tek tek açıklayan Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümde İstanbul ili için özel bir birim (genel müdürlük) kurmak istediklerini anlattı.

50+1 KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Kaynak temini yönünde yeni bir birim oluşturmayı planladıklarını ifade eden bakan Özhaseki, "Tebligat kanunu ile ilgili düzenleme gelecek. Kentsel dönüşümü hızlandıracak 50+1formülü getireceğiz" diye konuştu.

Özhaseki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapacağını metin ile ilgili de konuştu. Özhaseki, metni geçen hafta İstanbul'da düzenledikleri deprem şurasında bilim adamları ve akademisyenlere de anlatarak onlardan katkı istediklerini söyleyerek, "İstiyoruz ki çıkan yasa, bütün olsun bu neden eksik ya da bu neden yapılmadı denilmesin" diye belirtti.

6 aydır süren bir çabanın olduğuna vurgu yapan Özhaseki, "Bir iki gün içinde kanun taslağımız son şeklini alacak ve kabine toplantısında cumhurbaşkanımıza sunacağım. Meclis açılmadan Meclis'e götürürüm. Komisyonlar da Meclis açılınca bir araya gelip ilk madde olarak bu konuyu görüşebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Bakan Özhaseki, İstanbul daki dönüşüm 50+1 formülü hayata geçecek!

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YENİ KANUN

Kent için özel bir birim kurmak istediklerini söyleyen Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşümün Türkiye'nin diğer illerindeki kentsel dönüşüm gibi sıradan bir işlem gibi devam ettiğini aktardı.

Genel müdürlük şeklinde olmasını planladıklarını söyleyen Bakan Özhaseki, "Kaynak temini yönünde yeni bir birim oluşturmak istiyoruz. Devletin refleksi, 'Maliye Bakanlığı pay ayırsın, bütçede göstersin.

Biz de ihale yapalım ve işimize bakalım' gibidir. Tebligat kanunu ile ilgili düzenleme gelecek. İstanbul'da kentsel dönüşümün yüzde 50+1 olarak yapılmasından yanayım" dedi.

YARISI BİZDEN KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ 

Yarısı bizden kampanyasına 1 milyon vatandaşın başvurduğu bilgisini veren Özhaseki, binada yüzde yüzü sağlayan 14 bin bina var. Bu 14 bin binayı bir an önce başlayıp tüm vatandaşlar kendi aralarında anlaştığında yüzde yüzü sağlayıp herkese destek verip yarısı bizden kampanyası ile İstanbul'u en hızlı şekilde dönüştürmeyi planladıklarını anlarttı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları

Asgari ücrete de refah payı geliyor! Yeni asgari ücret 17 bin 104 TL mi olacak? Çalışanlara son dakika müjdesi! 

Vadeli mevduatta son dakika! Her ay tıkır tıkır 4 bin 330 TL getiri fırsatı!


Geri Dön