Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Uzman isimler kentsel dönüşüme karşı çıkanları uyardı. İşte ayrıntılar... Desteklerin artması ve maliyetin yarısını devletin karşıladığı yeni kampanya, kentsel dönüşüm taleplerini olumlu etkiledi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Desteklerin artması ve maliyetin yarısını devletin karşıladığı yeni kampanya, kentsel dönüşüm taleplerini olumlu etkiledi. 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Yasaya göre riskli yapıların yenilenmesi için 2/3 çoğunluk yeterli sayılıyor ve dönüşüm muhaliflerinin payı açık artırma ile satışa sunuluyor. 

Fakat bu uygulamada yılın başında düzenlemeye gidildi ve dönüşümün hızlandırılması için çoğunluk kararları daha etkili hale getirildi.

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yılın başında yapılan yeni düzenlemeden pek çok kişinin haberi olmadığını vurguladı. 

Ali Güvenç Kiraz, söz konusu açıklamasında "Son dönemde dönüşüme onay vermediği için evi satılan çok sayıda kişi bizlere başvuruyor. Vatandaşın bilmesi gereken en kritik nokta şu; eğer çoğunluk karar aldıysa bundan sonra ek bir toplantı yapılması zorunlu değil, geçmişte yapılıyordu" ifadelerine yer verdi. 

Konut sahibinin yollanan tebligata karşın sözleşmeye 15 gün içinde imza atmadıysa yasa gereği payıın satışa çıktığını aktaran Ali Güvenç Kiraz, "Bu ihalenin tebliğ edilmesi de zorunlu değil. Eskiden son anda karar değiştirip açık artırma günü ‘tamam imza atarım’ diyordu. Artık bu hakkı da yok" dedi ve diğer maliklerin izin vermemesi durumunda konutun üçünkü kişilere satıldığını dile getirdi. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?

Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı sonuçlarında son dakika! Başvuru yapanlar dikkat! Sonuçlar açıklandı mı?