Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.Söz konusu destek paketinde 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı pek çok kişi tarafından merakla beklenen kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu destek paketinde 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak.

İşte pek çok kişi tarafından merakla beklenen kentsel dönüşüm destek paketinin detayları...

NTV'de yer alan habere göre, kentsel dönüşümle ilgili merakla beklenen destek paketi açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu finansman paketi kapsamında kişi başı kredi üst limiti 600 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca finansman maliyetinin 840 baz puana kadar kısmını da Hazine karşılayacak.

KONUT ÜRETİCİSİ FİRMALARA DESTEK

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, kentsel dönüşüm sürecinde konut üreticisi firmalara da destek verilecek. Hazine destekli kefalet sistemi dahilinde şu ana kadar uygulanan tazmin oranı bu paket özelinde yüzde 7'den yüzde 9'a çıkarılacak.

12 AY ÖDEMESİZ KREDİ

Pek çok kişinin merakla beklediği finansman paketi ile 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vade ile 250 milyon liraya kadar finansman imkanı sunulacak. Bu kapsamda 50 milyar lira kefalet limiti de kullanıma açıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI DA ARTIRILMIŞTI

Riskli binalarda oturan konut-işyeri malikleri için belirlenen tutarlarda kira yardımı yapılıyor. Paylaşılan detaylara göre, kentsel dönüşüm kira yardımı süresi riskli alan dışındaki riskli yapılar için 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında en fazla 48 ay şeklinde uygulanıyor. 

-İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı: 3 bin 500 Türk Lirası
-Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı: 3 bin Türk Lirası
-Bursa kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı: 3 bin Türk Lirası
-Antalya kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı: 3 bin Türk Lirası
-İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı:  3 bin Türk Lirası
-Diğer büyükşehirler kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı:  2 bin 500 Türk Lirası
-Diğer şehirler kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı: 2 bin Türk Lirası

18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!