Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 milyon 200 bin konut yenilendi, 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden Bakanlığın ülke genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili infografik ve İstanbul'un Kirazlıtepe Mahallesi'nde yaşayanların duygularını anlattığı bir videoyu paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un "Neden mi kentsel dönüşüm?", "Neler mi yaptık?" başlıklarıyla gerçekleştirdiği paylaşımda, 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş tek yapı bırakmamanın hedeflendiği belirtildi.

Söz konusu paylaşımda toplamda 3 milyon 200 bin konut yenilendiği ve 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümünün devam ettiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak verlen detaylara göre, toplamda 6,6 milyon ev ve iş yeri denetiminin tamamlandığı belirtildi. 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturduğu bilgisi de yer aldı.

"Mega kent İstanbul'da toplamda 93 bin konutun dönüşümü devam ediyor"

Mega kent İstanbul'da hayata geçirilen 788 bin konutluk kentsel dönüşüm kapsamında da toplamda 39 ilçede 695 bin konutun yenilendiği ve 93 bin konutun da dönüşümünün sürdüğü belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Yahya Kemal, Zeytinburnu Telsiz ve Beştelsiz, Bağcılar Demirkapı, Güngören Tozkoparan, Kartal Orhantepe, Üsküdar Mehmet Akif Ersoy, Ferah ve Kirazlıtepe, Ataşehir Şerifali, Sultanbeyli Mimar Sinan mahallelerinde on binlerce konutun teslim edildiği belirtilirken ayrıca Beykoz Tokatköy ve Beyoğlu Okmeydanı'nda da toplamda 2 bin konutun temellerinin atıldığı bildirildi.

"Başkent Ankara'da toplam 39 bin konutluk kentsel dönüşüm"

Başkent Ankara'nın Mamak ve Altındağ ilçelerinde toplamda 4 bin 368 konutun dönüşümünün devam ettiği belirtilen paylaşımda, kent genelinde toplamda 39 bin konutluk kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği bildirildi.

Ayrıca yapılan video paylaşımında İstanbul'un Kirazlıtepe Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların duygularına yer verilerek, gerçekleştirilen kentsel dönüşümün önemine de değinildi.

 

Emlak Konut GYO'dan Üsküdar Altınköy 2 Sitesi'nin yerine 350 konutluk yeni proje!

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!