29 / 04 / 2024

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...



Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili rezerv alan tartışmaları sık sık gündem olurken, Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, vatandaşlara, "Kentsel Dönüşümün Amacı: Depreme Hazırlık mı, Rant mı?" sorusunu yöneltti. 

Yeni "afet yasası" gündemdeyken vatandaşlara, yöneltilen soruda 3 yanıta yer verildi. Bu yanıtlar "Kentsel dönüşüm uygulamaları depreme karşı bir önlem olarak yapılmaktadır", "Kentsel dönüşüm depreme hazırlık için değil, rant için yapılmaktadır" ve "Bilmiyorum" oldu. 

 Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı? sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan araştırmanın sonuçları belli oldu. 

Söz konusu anketin sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 54,2'si "Kentsel dönüşüm depreme hazırlık için değil, rant için yapılmaktadır" derken, yüzde 32,9'u "Kentsel dönüşüm uygulamaları depreme karşı bir önlem olarak yapılmaktadır" görüşünü, yüzde 12,9'u da "Bilmiyorum" görüşünü belirtti. 

Yöneylem Araştırma'nın söz konusu anket araştırması 1-2 Aralık tarihlerinde 27 şehirde, 2 bin 402 kişi ile gerçekleştirildi. 

 Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı? sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

KENTSEL RANT ÜRETİLEBİLİR

Bunların yanı sıra CHP Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, 30 Kasım tarihinde yaptığı basın toplantısında "Bu düzenleme, ne yazık ki yetki karmaşasını derinleştirmek, sorunları büyütmek ve kentsel rant için yeni bir nefes alıp kentin kamu alanlarını dönüştürmek için kullanılacak" açıklamasında bulunarak, kentsel rant üretilebileceği iddiasını gündeme getirmişti. 

REZERV ALAN TEPKİLERİ İYİ NİYETLİ DEĞİL

Hükümetten ise konu ile ilgili açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. Bakan Özhaseki, Kentsel Dönüşümde devletin vatandaşın her türlü hakkını karşılamak için çabaladığını belirterek, inşaat yoğunluğunun oluşmaması amacıyla rezerv ralanlarının oluşturulmasının şart olduğunu belirtti. 

Özhaseki, eskiden mahkemelerin rezerv alan dendiğinde şehir dışı olarak gördüğünün altını çizdi ve "Çevrede hazine alanlarına bakılıyor. Herkese en yakınında konut veren sorunu çözmeye çalışıyoruz. Devlet vatandaşa kira parası ödüyor, inşaatta yardım ediyor, rezerv alan veriyor. Her çeşit hakkını karşılamaya çalışıyor. Bunda bir kötülük bulunmuyor" ifadelerini kullandı. 

Yeni kentsel dönüşümde tapuya şerh konuyor, ödeme bitene kadar kaldırılmıyor! Bakandan son dakika yasa açıklaması! 

Son Dakika: Kamu-Sen'den memur ve emekli maaşlarına zam talebi! 2024'te maaşlar ne kadar artacak?

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?


Geri Dön