27 / 04 / 2024

Kepez Dokuma Fabrikası Cami hizmete açıldı!

Kepez Dokuma Fabrikası Cami hizmete açıldı!

Antalya Kepez Dokumapark'ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Cami hizmete açldı.



Antalya Kepez Belediyesi'nin halkın kullanımına açtığı Dokumapark'ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, açılışa İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftüsü Osman Artan, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar ve Dokuma Fabrikası eski çalışanları katılım gösterdi.

Açılış konuşması yapan ve Dokuma Fabrikası'nın Antalya'nın ilk sanayi fabrikası olduğunu söyleyen İl Müftüsü Osman Artan, bugün yeniden ibadete açılan caminin Dokuma işçilerinin kendi ücretlerinden vererek yaptırdıklarından bahsetti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, tarihe tanıklık etmiş bu camiyi restore ettirerek yeniden kazandırdığını söyleyen İl Müftüsü Artan, "Sebep olanlardan ve katkı koyanlardan Allah razı olsun"diye konuştu.

Başkan Hakan Tütüncü de, 50 yıl önce burada çalışan memurların, işçilerin, işini, aşını, ekmeğini kazanma derdinde olan büyüklerin, kendi ücretlerinden artırdıkları bir miktarla bu camiyi inşa ettiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak yeni bir adım daha attıklarını belirterek, Kepez'de şehir için önemli hatıralara sahip, yıllanmış camileri yenileyip, tekrar şehrin hafızasına, şehrin hatırasına ilk günkü özelliği ve güzelliği ile armağan edeceklerini de söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Dokuma Fabrikası Camii dualarla yeniden hizmete açıldı.


Geri Dön