27 / 04 / 2024

Kepez Uhut Camisi'nin temeli atıldı!

Kepez Uhut Camisi'nin temeli atıldı!

Bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için yıkılmak zorunda olan Uhut Camisi’ne yeni yer kazandıran Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, yeni caminin temel atma törenine katıldı.



Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, imar planlamasıyla yenisi yapılmak zorunda olunan Uhut Camisi’nin temel atma törenine katıldı. İmar planı yapılmadan önce Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde hayırseverler tarafından yapılmış olan eski cami, planlamaya göre bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için kaldırılmak zorundaydı. Bunun üzerine camiye yeni bir yer kazandıran Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Uhut Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen törende yerini aldı.

 

Örnek cami olacak

Antalya’nın örnek camilerinden birisi olması planlanan Uhut Cami için, 2 bin metrekare alan ayrıldı. Aynı anda 1500 kişilik cemaatin ibadet edebileceği camide engelli ve yaşlılar için asansör, engelli aracı rampası, kütüphane, konferans salonu ve Kur’an kursu yeri olacak. Temelinin 750 metrekare üzerine oturtulacağı 3 katlı cami, 4 minareli olacak.

 

Töreni cami imamı sundu 

Açılış öncesi, Osman Küçükaydın Kur’an okudu. Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, İlçe Müftü Yardımcısı Fatih Tunç’un birer konuşma yaptığı temel atma töreni, aynı zamanda şu andaki Uhut Caminin imamı olan Uhut Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesi Hüseyin Erdem sundu.

 

İmar sorunlarını çözdük 

Caminin durumuyla ilgili bilgi veren bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, “Her nasılsa yolun üzerine yapılmış küçük bir camiydi. Şimdi inşallah imar yollarını açınca, en yakın bir yere taşınma ihtiyacı doğdu. Burada bir arazi hazırlamak ve bu arazinin de çeşitli imar ile parsel sorunlarını ortadan kaldırılmasıyla bu noktaya gelindi.” diye konuştu.

 

Burası artık cazibe noktası 

Uhut Camisinin bugünkü noktasını görünce, aynı zamanda Kepez’in nereden nereye geldiğini de gördüğünü dile getiren Tütüncü, “Bundan 7- 8 yıl önce, buralar acaba gitsek mi, gitmesek mi denen bir uzak bölgeydi. Şimdi çok güzel yatırımlarla, bu bölgemiz Yeşilırmak Caddesi’nin hemen doğu kısmında kalan mahallelerimizin neredeyse tamamı, Kepez’in yeni merkezi haline geldi.  Ne kadar önemli bir değişime imza attığımızı görüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Camiler için önemli mesai harcadık 

Tütüncü, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bizim toplumsal yaşantımızın merkezinde, hem mabetler oldu. Mabetler bizim inancımıza göre Allah’ın evidir. Tüm mabetler, Kabe’nin birer şubesidir. Bizim ecdadımız bu inancı taçlandıracak nice güzel çalışma yaparak, bize miras bırakmıştır. Bizim de ecdadımızın yolundan gidip, hayatın merkezine camiyi koymalıyız. Bizlerde şehirlerimizi, camileri merkeze alarak şekillendirmeye gayret ediyoruz. Çalakalem yapılan imar planlarında, camiye çok da uygun olmayan yerlerin, uygun hale gelmesinde önemli mesai harcadık ve harcamaya devam ediyoruz.”

 

Camilerimizi temizliyoruz 

Camileri bina olarak yapılabileceğini, ama mabetlerin her an ibadete hazır halde tutmanın da çok önemli bir vazife olduğunu belirten Tütüncü, “Göreve geldiğimizde camilerin temizliğiyle ilgili problemler vardı. Mabetlerimizi şimdi yaklaşık 50 kişilik ekibimizle sabahtan akşama temizliyoruz. Bu hizmetin bir hayrı daha oldu. Bizden sonra diğer belediyeler de bu çalışmalara başlamış oldular. Rekabet aynı zamanda kaliteyi yükseltir, ama fiyatları da düşürürmüş. Kamu hizmetinde de böyle. Bu şekilde kazanan her zaman halk oluyor, millet oluyor.” diye konuştu.

 

Çelebi Mehmed Cami’ni hatırlattı

Kepez Belediyesi olarak Çelebi Sultan Mehmed Camii’ni yaptıklarını da burada hatırlatan Tütüncü, Yeni Mahalle’deki camide 24 saat Kur’an okunacağını söyledi. Halkın anlayabileceği nitelikle sohbetlerin yapılacağı, özel bir program camisi inşa ettiklerini belirten Tütüncü, bunların çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.


Kepez Belediyesi



Haber Antalya Ekspres Gazetesi


KEPEZ'de yol çalışmaları nedeniyle yıkılmasına karar verilen Uhut Camisi'nin yerine aynı isimle yapılacak caminin temeli atıldı. 

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yol çalışmaları nedeniyle yıkılan ve yerine aynı isimle yapılacak Uhut Camisi'nin temel atma törenine katıldı. 

İmar planı yapılmadan önce Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde hayırseverler tarafından yapılan eski cami, planlamaya göre bulunduğu yerden yol geçmesi nedeniyle yıkılmasına karar verildi. Bunun üzerine yeni cami için Kepez Belediyesi yer tahsis etti. 

Uhut Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen törenle yeni caminin temeli atıldı. 2 bin metrekare alana yapılacak cami 1500 kişi kapasiteli. 

Camide engelli ve yaşlılar için asansör, engelli rampası, kütüphane, konferans salonu ve kuran kursu yeri olacak. Temeli 750 metrekare alan üzerine oturtulacak 3 katlı cami, 4 minareli olacak. 


Antalya Ekspres Gazetesi




Geri Dön