29 / 04 / 2024

Kervan, Home Sweet Home'u satın aldı!

Kervan, Home Sweet Home'u satın aldı!

Türk şirketleri de artık ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışını bırakıyor ve satın alma ve birleşmelerle büyüyerek rekabette daha dirençli hale geliyor.



Türk şirketleri de artık ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışını bırakıyor ve satın alma ve birleşmelerle büyüyerek rekabette daha dirençli hale geliyor.


Herbiri ortalama 1.000 metrekarelik 45 mağazası ile Türkiye’nin en büyük ‘home’ mağaza zincirlerinden biri olan Kervan’ın kurucusu Şinasi Demirel ve oğlu Hasan, yurtdışında 17, yurt içinde 25 mağazası olan Home Sweet Home’u Kervan’ın bünyesine kattı. Yakın zamanda ticaret sicil işlemleri de tamamlanan operasyon ile Kervan, yurt dışında 17 Home Sweet Home mağazasının da sahibi oldu. Halen yurt dışında Kervan mağazası bulunmadığını belirten Şinasi Demirel, “Şimdi büyük mağazacılığı Kervan ile, daha küçük mağazalaşmayı Home Sweet Home ile sürdüreceğiz. Kervan da yurt dışına açılacak” dedi.


140 MİLYONLUK ZİNCİR DOĞDU


2015 cirosu 50 milyon lira olan Home Sweet Home ile 90 milyon TL olan Kervan’ın birleşmesiyle ortaya 140 milyon lira cirolu, üretimi de olan bir perakende zinciri çıktı. 35 ilde 45 mağası bulunan Kervan’ın toplam satış alanı büyüklüğü 45 bin metrekare. Mağazaların 25’i ana şirkete ait. Kervan’da yaklaşık 500 kişilik istihdam var. Home Sweet Home’un ise yurt içinde 25 yurt dışında 17 mağazası var ve toplam satış alanı 6 bin 500 metrekare ve çalışan sayısı 320 kişiyi buluyor. 


SEKTÖRÜN ‘TRT’SİDİR


Ortağı Alev Pakten ile üretim, ihracat ve mağazacılık yapan Home Sweet Home Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kalaycıoğlu, Kervan ile birleşmeden çok memnun olduklarını belirterek, “Mardinliyiz ve bu sektöre 1998’de girdik. Baştan beri Şinasi Beylerin desteği ile ortaya bir marka çıkardık. Şinasi Bey bu sektörün ‘TRT’sidir. Biz de ondan çok şey öğrendik. Hatta mağazacılığa ilk adımımızı da kendisinin Ak Merkez mağazasını bize vermesiyle başlamıştık. Kervan ile zaten bir rakip gibi değil stratejik ortak gibi çalışıyorduk. Şimdi bu birleşme ile çok ciddi bir sinerji ortaya çıkacak” dedi. 


ÇİN’E İLK İHRACATI GEÇEN AY YAPTIK


Kalaycıoğlu, şu anda Home Sweet Home’un ağırlığı Ortadoğu’da olmak üzere yurt dışında 17 mağazası bulunduğunu, geçen ay Çin’e ihracata da başladıklarını açıkladı. Kalaycıoğlu, “Şangay’da ilk korner’ımızı da açtık. 200 mağazalı bir zincirle anlaştık. Bundan sonra yurt dışında da büyük mağazacılığı Kervan olarak, küçük mağazacılığı Home Sweet Home ile geliştireceğiz” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön