30 / 04 / 2024

Keşan Belediye Meclisi'nde imar kararları kabul edildi!

Keşan Belediye Meclisi'nde imar kararları kabul edildi!

Keşan Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.Keşan Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden gelen ve daha önce İmar Komisyonu tarafından görüşülerek uygun görülen Aşağı Zaferiye Mahallesi'ne üst geçit yapılması talebi de oybirliği ile kabul edildi.



Keşan Belediye Başkan Vekili ve Meclis 1’inci Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak, Ziraat Odası ve İmar Müdürlüğü'nden gelen Aşağı Zaferiye Mahallesi'ne üst geçit yapılması konusunun gündeme alınması oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıda Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü kuruluş, görev ve çalışma yönetmeliğinin görüşülmesi oybirliği ile ikinci oturuma bırakıldı. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Baca Temizleme ve Denetim Yönergesi'nin “Baca Te-mizliği ve Denetimi Uygulaması Sorumlulukları” başlıklı 24’üncü maddesinde yapılması öngörülen değişiklik oybirliği ile kabul edildi. 

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 2 adet kazıcı, yükleyici, lastikli iş makinesi, 1 adet kamyon, 4 adet kamyonet alınması konusu da oybirliği ile kabul edildi.

Belediyece yeni yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nde bulunan kapalı otoparkın ücret tarifesinin belirlenmesi konusu Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilerek ikinci oturumda görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın Belediyemize ait Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nde bulunan iş yerlerinden büro talebi ise hukuka uygun olmadığından dolayı oybirliği ile reddedildi.

Keşan Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden gelen ve daha önce İmar Komisyonu tarafından görüşülerek uygun görülen Aşağı Zaferiye Mahallesi'ne üst geçit yapılması talebi de oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı olarak gelen Keşan Ziraat Odası'nın Çok Amaçlı Pazaryeri'nden yer talebi de yine hukuka aykırı olduğundan oybirliği ile reddedildi.

Meclisin sona ermesinden sonra, alınan karaların Keşan için hayırlı uğurlu olmasını belirten Ersoylu, bütün meclis üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Altınkarınca Proje Yarışması'nda Keşan Belediyesi'nin 3 ödül kazandığını da vurgulayan Ersoylu, “Bu ödüller nedeniyle başta belediye başkanımıza tüm meclis üyelerimize, teknik personelimize ve bu işte emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Çok Amaçlı Pazaryeri Projesi'nin altında bulunan 1000 araçlık otoparkın şu anda ücretsiz kullandığını da belirten Ersoylu, “Ancak bakıyoruz ki otoparkın içinden çok binanın etrafında araçlar var. Keşan'da otopark sorunu var diyenlere buradan sesleniyorum. Niçin bu otoparkı kullanmıyorsunuz? Belediye olarak bu konularda iyi niyetli davranıyor ve cezai yaptırım uygulamak istemiyoruz. Ama otoparkın ücretinin belli olmasından sonra, belli bir süre daha otoparkı ücretsiz kullandıracağız. Ardından Kaymakamlık ve İlçe Trafik Komisyonu ile işbirliği içersinde şehir içinde parkın yasaklanarak otoparkın kullanırlığını arttırmayı hedefliyoruz. Buradan tüm meclis üyelerimize bu konunun anlatılması konusunda sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Ayrıca Keşan'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı da bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Keşan Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunu 11 Ekim 2016 Salı günü saat 17.00'de gerçekleştirecek.


Edirne Hudut


Geri Dön