30 / 04 / 2024

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta bir binanın özel firma tarafından yaklaşık 1 ay boyunca gerçekleştiren yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia edildi.



Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta özel firmanın gerçekleştirdiği bina yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını ve kopan molozların yaya trafiğine açık olan sokağa döndüğünü iddia eden çevre sakinleri, firma yetkilileriyle tartıştı.

Medya Keşan'da yer alan habere göre; Harita Mühendisi Recep Kıranlı, yıkım çalışmalarında gerekli tedbirin alınmadığını ve binadan kopan moloz parçalarının çevreye dağıldığını iddia etti. Kıranlı, "Böyle tedbir alınır mı? Birine bir şey olduktan sonra tedbir almayanlar düşünsün. Elimizden geldiği kadar uyarıyoruz." şeklinde konuştu.

Firma yetkileri ise sokağın trafiğe kapatıldığını ve molozların yer aldığı alanın demir bariyerlerle dönüştüğünü kaydederek, gereken tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.

Şikayetlerin ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, yıkım çalışmalarında sokakta incelemelerde bulundu. Helvacıoğlu, tedbirlerin arttırılıp, yıkımın kısa süre içerisinde tamamlanması için talimat verdi. Yıkım çalışmalarının bugün bitirilmesi planlanıyor.


Geri Dön