30 / 09 / 2024

‘Kesin konuşuyorum’ diyen SGK Başuzmanı hem asgari ücret hem de emekli maaşları için rakam verdi!

‘Kesin konuşuyorum’ diyen SGK Başuzmanı hem asgari ücret hem de emekli maaşları için rakam verdi!

2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş yaptığı açıklamada milyonların beklediği zammı da açıkladı. İşte asgari ücret ve emekli maaşıyla ilgili olarak yapılan o son tahminler…




Yeni yıla girmemize sayılı günler kala, milyonlarca emekli ve asgari ücretli maaş zamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Fakat sıkı para politikalarının uygulandığı söz konusu bu dönemde, zam oranlarının beklentilerin altında kalabileceğine dair açıklamalar da peş peşe gelmeye başladı. Son olarak, SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan konu ile ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama geldi. “Kesin konuşuyorum” diyerek asgari ücretin ne kadar olacağına dair iddialı bir açıklamalar yapan İsa Karakaş, bunun dışında emekliler için de kara bir tablo çizdi.


ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK


Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret, sadece çalışanları değil, gıda ve hizmet sektörü gibi pek çok alanda fiyatları doğrudan etkileyen kritik bir unsur haline geldi. Geçtiğimiz Temmuz ayında beklenen ara zam yapılmadığı için çalışanlar, gözlerini 2025 yılında açıklanacak olan yeni asgari ücrete çevirdi. Milyonlarca kişi, “Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunun cevabını ararken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın açıklamaları da merakla beklenen zammın beklentilerin altında kalabileceğini gösteriyor.

‘Kesin konuşuyorum’ diyen SGK Başuzmanı hem asgari ücret hem de emekli maaşları için rakam verdi!

ASGARİ ÜCRET 22 BİN 500 TL’Yİ GEÇMEYECEK


TGRT Haber’e konuşan İsa Karakaş, “Kesin konuşuyorum” diyerek asgari ücretle ilgili çarpıcı bir açıklamalar yaptı. Açıklamasında işverenin 500 dolar sınırını dikkate aldığını dile getiren İsa Karakaş, "Asgari ücret 22 bin 500 TL’yi geçmeyecek, kesin konuşuyorum. 20 bin Türk Lirası  ile 22 bin 500 Türk Lirası arasında bir rakamdan bahsediyorum." ifadelerini kullandı. Söz konusu bu açıklama, asgari ücret artışı bekleyen milyonları hayal kırıklığına uğratabilir.

EMEKLİLERE KARA HABER

İsa Karakaş açıklamasında yalnızca asgari ücretliler için değil, emekliler için de kara haberler verdi. Özellikle memur emeklilerinin enflasyonun altında ezildiğini dile getiren İsa Karakaş, yılbaşında da benzer bir durumun yaşanacağını söyledi. Memur emeklileri için, "Yüksek ihtimalle memur emeklileri yüzde 10'u geçmeyecek bir zam alacaklar." Diye konuştu. İsa Karakaş açıklamasında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ise yüzde 15’in üzerinde bir zam görmeyeceğini söyledi.

MAKSİMUM MAAŞ 15 BİN TL OLACAK


İsa Karakaş açıklamasında emeklilerin taban maaşlarıyla ilgili de önemli tahminler yaptı. Maliye politikalarını ve ekonomi yönetiminin sıkı duruşunu göz önünde bulundurarak, "Emeklilerin taban maaşı maksimum 15 bin Türk Lirası’nı görecek. 2025 yılında enflasyonla mücadele devam edeceği için 15 bin Türk Lirası’nı geçmeyecek." dedi.

 

Demet Akalın'dan kiracı isyanı: Benim bedavacıyı çıkartmak istiyorum, evi 1 sene bedavaya öğrenciye vereceğim!

Geçiş garantili köprü ve yolların faturası 24.8 milyar dolara ulaşacak!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk'ten gram ve çeyrek altın fiyatlarında Ekim uyarısı: Geri çekilebilir! 


Geri Dön