29 / 04 / 2024

Kestel'de 72 bin dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi yapılacak!

Kestel'de 72 bin dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için Kestel'in merkezinde bulunan Saray Örme'nin bulunduğu 72 bin dönümlük konut alanı projesini seçimlerden hemen sonra hayata geçireceklerini açıklayan Acar, "Söz konusu alanı tamamen konut ve ticarete ayırdık...





Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Başbakan'ın Japonya seyahati dönüşünde, ilçelerdeki belediye başkan adaylarının açıklanmasını beklediklerini söyledi. 


Bursa Haber Gazetesi'ne konuk olan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Bursa'daki ilçelerin belediye başkan adayların belirlendiği yönünde bilgiler olduğunu, konuyla ilgili açıklamanın ise Başbakan Erdoğan'ın Japonya seyahatinden dönüşünde yapılabileceğini söyledi. 


Muhalefet partilerinin hemen hemen tamamının adaylarını belirlediğine dikkat çeken başkan Acar, "Süreç 1 Ocak itibariyle başladı. Seçmen listelerinin 10 Şubat'ta asılması bekleniyor. Bundan sonra seçimlere kısa bir süre kalıyor. Aslında geç kaldık diyebilirim. 


Kestel küçük bir ilçe ama 28 köyümüz var. Bunların tamamına gidip halkla bir araya gelebilmek, kendimizi anlatmak için zamana ihtiyaç var. Biz tabi ki bu çalışmaları devamlı olarak sürdürüyoruz. Son dakikada her şey değişebilir. Tabi ki sonuçlar halkımızın takdiri, ancak Ak Parti'nin Kestel'de yine vatandaşların teveccühü ile kazanacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 


2005'te göreve geldiğinde Kestel merkez nüfusunun 27 bin 500 iken, mevcut durumda 40 bini geçtiğini belirten Yener Acar, "Köylerle birlikte 50 bin barajını aştık. Bu sayede meclis üyesi sayımız 15'ten 25'e çıkacak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de 3 yerine artık 5 üyeyle temsil edileceğiz" dedi. 


ÜNİVERSİTEYE KOLAYCA ULAŞILACAK 


Mevcut durumdaki 7 merkez ilçe arasında nüfus bakımından son sırada olmasına rağmen, yüzölçümüyle üçüncü sırada gelen Kestel'in arazi avantajını çok iyi değerlendirdiğini kaydeden Acar, buna en iyi örneğin Bursa Teknik Üniversitesi olduğunu söyledi. 2014 yılı yatırım programında yer alan üniversitenin temelinin yıl içerisinde atılacağını belirten Başkan Acar, gerekli ÇED raporlarının alındığını ve kamulaştırmanın 2014 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Acar, küçük bir belediye olmasına rağmen Kestel Belediyesi'nin de üniversite için 3 milyon liralık bir ödenek ayırdığını aktardı. 


Üniversiteye ulaşımda zorluk yaşanacağına inanmadığını belirten Acar, "Kampus alanına ulaşım en kötü ihtimalle ek hatlarla desteklenir" dedi. Üniversiteye tahsis edilen bin 700 dönümlük arazinin fay hattı üzerinde bulunduğu iddialarına karşın Türkiye'nin en önemli kurumlarına gerekli araştırmaları yaptırarak bilimsel raporlar hazırlattıklarını belirten Acar, "Bursa'nın doğusundan geçen iki fay hattı olduğu biliniyor. Ancak bu hatlar canlı değil. Bilimsel raporlarda da ortaya konulduğu şekilde, inşaatın başlatılması için herhangi bir engel bulunmuyor" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜME 72 BİN DÖNÜM 


Kentsel dönüşüm çalışmaları için Kestel'in merkezinde bulunan Saray Örme'nin bulunduğu 72 bin dönümlük konut alanı projesini seçimlerden hemen sonra hayata geçireceklerini açıklayan Acar, "Söz konusu alanı tamamen konut ve ticarete ayırdık. Buradaki binalar ortalama 5 kat civarında olacak" dedi. 


Başkan Yener Acar ayrıca Mandıras'ta 6 bin dönüm arazi üzerine Marmara Bölgesi'nin en büyük buz pateni salonunun yapılacağını, Alaçam'da kış olimpiyatları düzenlenmesi yönündeki girişimleri kapsamında bu çalışmanın son derece olumlu katkı yaratacağını söyledi. 


Bursa Haber


Geri Dön