Kent Haberleri

KEV borcu için 2. ihaleyi ne zaman yapacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne olan borcunu ödemek için binasını satılığa çıkaran KEV’e teklif gelmedi. Yönetim Kurulu, ikinci ihale tarihini belirlemek için toplantı yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne olan borcunu ödemek için binasını satılığa çıkaran KEV’e teklif gelmedi. Yönetim Kurulu, ikinci ihale tarihini belirlemek için toplantı yapacak


Öğrencilere burs vermek ve spor kulüplerine yardımda bulunmak amacıyla kurulan Sefa Sirmen’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kocaeli Eğitim Vakfı’nda (KEV) dün ihale günüydü. Kurumun Büyükşehir Belediyesi’ne olan borcunu ödemek için Şehabettin Bilgisu Caddesi No.76 adresindeki hizmet binasını dün, ihaleye çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi, KEV’ den 270 bin TL alacağı nedeniyle Yargıtay kararı ile bütün hesaplarına el koydurmuştu. Alacağının tahsisi için icraa işlemleri başlatmıştı. Bu borcu ödeyebilmek için KEV 3 katlı binası için 800 bin TL değer biçmişti. Elde edilecek gelirin 270 bin TL’si Büyükşehir’e verilecekti. Ancak ihalede hiçbir teklif verilmedi. Derneğin yönetim kurulu ikinci ihale tarihini belirlemek için yeni bir toplantı yapacak.


BURSLARI KESEBİLİRİZ

İhale ile ilgili değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kalkandelen, “Önce İzmit sonra Büyükşehir’e intikal eden kiracılık durumu var.  Bugün bu saatte verdiğimiz saat itibariyle teklifleri bekledik. Ne zarf ne de yazılı müracaatla teklif verilmedi. Birinci planda bunu bir şekilde yapacağımız bütçenin kısıtlamalarına göre taksitli de olsa borçları ödeyeceğiz. Satış gerçekleşmezse gelirlerimizle bunu ödeyeceğiz. Vakfın asıl amacı öğrencilere ve spor kulüplerine bursları ve yardımları kesmeden bunu halletmektir” dedi. Dernekten yapılan açıklamada binanın satılmaması durumunda burslarda kesintiye gidebileceği de aktarıldı.



Kocaeli Manşet