29 / 04 / 2024

KEY ödemeleri 22 Mart'ta başlayacak!

KEY ödemeleri 22 Mart'ta başlayacak!

Konut Edindirme Yardımı hak sahiplerine Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak ödemelere, 22 Mart Pazartesi günü başlanacak



AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, KEY ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart-2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Bu çerçevede Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazetede ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin internet sitesinde sorgulanabilecek.

KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.

T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, kimlik no ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekecek.

T.C. Kimlik Numarası ve Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda T.C. Ziraat Bankası Şubeleri'nden T.C. Kimlik No veya Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport (yabancı uyruklular için sadece Pasaport) ibraz etmek suretiyle alacaklar.

-PARALAR ATM'DEN ALINABİLECEK-
KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, ilk günden itibaren tabloda belirtilen günleri beklemeden Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecekler.

KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan 2010 tarihine kadar Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) hisse senedi verilmek suretiyle de yapılabilecek. 9 Nisan 2010 tarihinden itibaren hisse senedi verilmek suretiyle ödeme yapılmayacak.

Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası Şubeleri'ne bireysel olarak başvuracaklar. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacaklar. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut Gayri Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından ilan edilecek.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen ya da vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekecek. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak.

İlan tarihinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilecek.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Bayraktar: KEY paraları ödenecek
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ''Büyükşehirlerde geliştirdiğimiz konut projelerinden kazandığımız parayla fakirlere konut yapıyoruz, bu modelle şimdiye kadar biz 5 milyar dolar kazandık, özel sektör daha fazlasını kazandı'' dedi.

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın sayılı, Avrupa'nın en büyük yapı fuarlarından biri olarak nitelendirilen MİPİM'e, bu yıl ilk kez Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da katılıyor.  TOKİ  ve Emlak Konut GYO birlikte açtıkları pavyonda, uygulamayı planladıkları projeleri ve değerli arsaları yabancı yatırımcılara tanıtıyor. Ankara, İstanbul, Bursa ve  İzmir  büyükşehir belediyelerine de aynı standda tanıtım yapma imkanı sağlandı.

TOKİ Başkanı Bayraktar, MİPİM fuarı kapsamında dün düzenlenen, BM Habitat, ABD, Brezilya, İspanya'dan yetkililerin konuşmacı olarak katıldığı ''sosyal konut ihtiyacı ve üretimi'' konulu panelde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye'de TOKİ'nin konut üretim modeli hakkında bilgi veren Bayraktar, sosyal konutun önemine dikkat çekerken, ''Yoksul insanların varlıklı insanlar üzerinde hakları vardır. Yoksul insanların yaşam standartları yükselmediği sürece, dünya aradığı huzuru bulamayacaktır'' dedi.

Türkiye'de 72 milyonluk nüfusun yüzde 70'inin şehirlerde yaşadığını, 14,5 milyonluk konut varlığının yüzde 50'den fazlasının mutlaka yenilenmesi gerektiğini anlatan Bayraktar, son 7 yılda konut sorununun çözümü için çok önemli dönüşüm ve üretim modelleri uyguladıklarını, bu modeller ile 420 bin konutun üretimini sağladıklarını kaydetti.

Konutlarla birlikte, okul, ticaret merkezi, spor merkezi ve kütüphaneler gibi sosyal hayata ilişkin yapıların da yapıldığını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

''Türkiye'de konut sahipliği çok önemli. Halk, konutuna sahip olmak istiyor. Geliştirdiğimiz modelle halkın uzun vadeli ve uygun taksitlerle kendi konutuna sahip olmasını sağladık. Büyükşehirlerde geliştirdiğimiz konut projelerinden kazandığımız parayla fakirlere konut yapıyoruz. Özel sektörle birlikte çalışıyoruz. Son 7 yılda, özel sektör ile yaptığımız projelerden 5 milyar dolar gelir sağladık. Özel sektör bundan daha fazla para kazandı. 2007'de mortgage uygulamalarından kaynaklanan ve kredilerin geri dönmemesinden kaynaklanan kriz yaşanırken, dünyayı etkileyen bu krizden Türkiye daha az etkilendi. Bunun nedeni, TOKİ'nin projelerinin ayağının ciddi şekilde ayağa basması. Sosyal konut sorunu, sadece devletlerin tek başına çözebileceği bir konu değil. Özel sektörle mutlaka işbirliği yapmak, birlikte hareket etmek gerekiyor.''

Bayraktar, özel sektörle yapılan işbirliği ve uygulanan konut projeleri sayesinde, dünyada uygulanan en ileri inşaat teknolojilerinin de Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, bugün 50'den fazla belediye başkanının yer aldığı şehirleşme konulu think-tank (düşünce kuruluşu) toplantısına katıldı.

KEY PARALARI ÖDENECEK

TOKİ Başkanı Bayraktar, Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarının ödenmesinde esas alınacak listenin, Emlak Konut GYO tarafından 21 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacağını bildirdi.

Bayraktar, bu listelere istinaden Ziraat Bankası'nın kendi belirleyeceği zamanda ödemelere başlayabileceğini söyledi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası tarafından Şubat ayı sonunda Emlak Konut GYO'ya gönderilen listeler üzerinde, bazı yanlışlıklar ve tekrarlar nedeniyle yeniden çalışma yapıldı.

Emlak Konut GYO tarafından Resmi Gazete'nin 21 Mart tarihli sayısında yayımlanacak listede yaklaşık 1 milyon 685 bin 760 kişinin bulunduğu ve bu kişilere 567 milyon 928 bin lira lira civarında ödeme yapılacağı belirtildi.

KEY ödeme listeleri Emlak Konut GYO'nun internet sitesinde de aynı tarihte ilan edilecek. vatandaşlar bu listelerden adlarını ve alacakları parayı kontrol edebilecek.

Ziraat Bankası ödemeleri TC kimlik numarasına göre belirli günlerde yapacak.
Sabah Emlak

KEY ödemeleri pazartesi başlıyor
Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin, 22 Mart - 2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı

KEY tutarları 21 Mart'tan itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin internet sitesinde sorgulanabilecek.
KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına TC kimlik numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarasıyla yapılacak. Ödemeler, kimlik numarasının son 2 rakamına göre sırayla gerçekleştirilecek. Ödemeler, Ziraat Bankası şubelerinden TC kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ibraz ederek yapılacak. Ziraat Bankası'nda hesabı ve banka kartı bulunanlar, tablodaki günleri beklemeden ATM'den parasını alabilecek.
Milliyet

1.6 milyon kişiye KEY ödemesi 22 Mart'ta başlıyor
KONUT Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince 1.6 milyon hak sahibine Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart-2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu çerçevede Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazetede  ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin internet sitesinde sorgulanabilecek. KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu  hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile  yapılacak. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası veya  Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.
Hürriyet

1.6 milyon hak sahibine KEY ödemesi pazartesi başlayacak
Konut Edindirme Yardımı'nda ikinci etap ödemeler 22 Mart-2 Nisan arasında yapılacak. Listeler 21 Mart tarihli Resmi Gazete'de ilan edilecek
KONUT Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak ödemelere, 22 Mart Pazartesi günü başlanacak. Hak sahibi 1.6 milyon kişiye KEY ödemeleri Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart- 2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu çerçevede Emlak Bankası AŞ. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010'da Resmi Gazete'de ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul'un internet sitesinde sorgulanabilecek.

İTİRAZA AÇIK
KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak. Kimlik bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. Listede isimleri yer almayan, kimlik no ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekecek. Ziraat'te hesabı bulunanlar bankanın ATM'lerinden parasını alabilecek. KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan 2010'a kadar Emlak Konut GYO hisse senedi verilmek suretiyle de gerçekleştirilebilecek.
Sabah

KEY'de ikinci ödeme pazartesi başlıyor 
Konut Edindirme Yardı-mı'nda (KEY) ikinci kez ödemelere 22 Mart Pazartesi günü başlanacak. Ödemeler Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak.
Banka kartı bulunanlar ilk günden itibaren beklemeden Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını çekebilecekler. KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına TC kimlik numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılacak. Ancak kurumlar tarafından TC kimlik no ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, listede 1 milyon 685 bin 760 kişinin bulunduğunu ve bu kişilere 567 milyon 928 bin lira civarında ödeme yapılacağını açıkladı.

İlki Temmuz 2009'da yapılan KEY'de listeler Emlak Bankası AŞ tarafından bildirildi. Listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazete'de ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin internet sitesinde sorgulanabilecek. TC kimlik no ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, kimlik no ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat etmeleri gerekecek. TC kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda TC Ziraat Bankası şubelerinden TC kimlik no veya yabancı kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport (yabancı uyruklular için sadece pasaport) ibraz etmek suretiyle alacaklar. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası şubelerine bireysel olarak başvuracaklar. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacaklar. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından ilan edilecek.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen ya da vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekecek. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak. İlan tarihinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine'ye irad kaydedilecek.
Zaman

1.7 milyon kişinin KEY parası 22 Mart'tan itibaren ödeniyor 
İkinci KEY ödemelerine ilişkin takvim belli oldu. Listeler 21 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanacak. Toplam 1 milyon 700 bin kişiye yapılacak ödemeler ise 22 Mart'tan itibaren başlayacak

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri 1.7 milyon hak sahibine Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart-2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu çerçevede Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart'ta Resmi Gazete'de ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin internet sitesinde sorgulanabilecek. KEY ödemeleri T.C. kimlik numarasıyla yapılacak.

ATM'DEN DE ÇEKİLEBİLECEK
T.C. kimlik no ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayanlar öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat etmeleri gerekecek. Hak sahipleri KEY paralarını ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda Ziraat Bankası şubelerinden alacak. Ödemeler  22 Mart'ta başlayacak. Ancak  KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkart'ı bulunanlar,  ilk günden itibaren tabloda belirtilen günleri beklemeden Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecekler.

İSTEYENE HİSSE DE VAR
KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan 2010 tarihine kadar Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) hisse senedi verilmek suretiyle de yapılabilecek. 9 Nisan 2010 tarihinden itibaren hisse senedi verilmek suretiyle ödeme yapılmayacak. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası Şubeleri'ne bireysel olarak başvuracaklar. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacaklar. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından ilan edilecek.

KEY'zedelere üçüncü şans
İkinci KEY ödemesinden yararlanacak olan kişi sayısı beklenenin altında gerçekleşti. Yaklaşık   3 milyon kişiye ödeme yapılması planlanırken, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak hak sahibi sayısı 1.7 milyonda kaldı. Sayının düşük kalmasında kamu kurumlarından hak sahiplerine ilişkin gelen bilgilerin hatalı olması etkili oldu. Bu nedenle ekonomi yönetimi hak kaybı olmaması için, hak sahiplerine üçüncü kez şans verilmesini kararlaştırdı. Bu çerçevede, kamu kurumlarından bilgileri hatalı gönderilen yaklaşık 1 milyon hak sahibine, üçüncü bir KEY hakkı tanınacak. Buna göre 1 milyon hak sahibinin bilgileriyle ilgili yeniden, bildirim yapılacak.

KİME NE ZAMAN ÖDEME YAPILACAK?
T.C kimlik no.   Tarih son 2 rakam

00-02-04-06-08 22.03.2010

10-12-14-16-18 23.03.2010

20-22-24-26-28 24.03.2010

30-32-34-36-38 25.03.2010

40-42-44-46-48 26.03.2010

T.C kimlik no.   Tarih son 2 rakam

50-52-54-56-58 29.03.2010

60-62-64-66-68 30.03.2010

70-72-74-76-78 31.03.2010

80-82-84-86-88 01.04.2010

90-92-94-96-98 02.04.2010
Hüseyin Özar / Star

KEY ödemeleri 22 Mart'ta başlıyor
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak ödemelere 22 Mart'ta başlanacak. Ödemeler 2 Nisan'a kadar sürecek. Bu çerçevede Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010'da Resmi Gazetede ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin internet sitesinde sorgulanabilecek. KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak. Ziraat Bankası'nda hesabı ve Bankkartı bulunanlar, ATM'lerden paralarını alabilecek.
Radikal

KEY ödemesi 22 Mart'ta başlıyor, TC kimlik No'su olmayana ödeme yok!
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak ödemelere, 22 Mart Pazartesi günü başlanacak. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak

KEY ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart-2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu çerçevede Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazetede ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin internet sitesinde  sorgulanabilecek.

TC KİMLİK NO'SU ARANIYOR
KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile  yapılacak. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, kimlik no ve yabancı  kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekecek.

BankKart'ı olan sıra beklemeyecek
KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, ilk günden itibaren tabloda belirtilen günleri beklemeden  Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecekler. Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen ya da vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekecek. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak. İlan tarihinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilecek.

Hisse senedi olarak da ödeme yapılacak
KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan 2010 tarihine kadar Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) hisse senedi verilmek suretiyle de yapılabilecek. 9 Nisan 2010 tarihinden itibaren hisse senedi verilmek suretiyle ödeme yapılmayacak. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası Şubeleri'ne bireysel olarak başvuracaklar. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacaklar. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut Gayri Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından ilan edilecek.

Ödeme en fazla 1.580 TL olacak
- HAK SAHİBİ TC Kimlik No'daki iki rakama göre bankaya başvuracak.
- ZİRAAT Bankası'nın Bankkart'ına sahip olan hak sahibi sıra ve tarih beklemeden KEY'ini ATM'den çekebilecek.
- LİSTEDE isimleri yer almayan, TC kimlik nosu bulunmayan ya da ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin önce kurumlarına ardından da SGK'ye müracaat edecek.
-1987 - 1995 dönemi içerisinde 108 aylık süreçte her hak sahibi adına yatan yardım farklı. Adına 108 ayın tamamında yardım yapılan hak sahibi 1.530 TL alacak. 
- LİSTEDE 1.7 milyon civarında hak sahibi var. Ödenecek toplam rakam ise 565 milyon TL.
Akşam

KEY parasını, isteyenler Emlak Konut hissesi olarak alabilecek
KEY'de 1.7 milyon kişiye ödemeler 22 Mart'ta başlarken, isteyenlere Emlak Konut GYO hisse senediyle parasını alma seçeneği getirildi

Konut Edindirme Yardımı'nda (KEY) itirazlar sonucu oluşturulan yeni listeye göre yaklaşık 1.7 milyon hak sahibine ödemeler Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart'ta başlayacak, ödemeler 2 Nisan'a kadar devam edecek. KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarası ile yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak. KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan 2010 tarihine kadar Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) hisse senediyle yapılabilecek. 9 Nisan 2010 tarihinden itibaren hisse senedi verilmek suretiyle ödeme yapılmayacak. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası Şubeleri'ne bireysel olarak başvuracaklar. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacaklar. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin daha sonra ilan edilecek.
Habertürk


Geri Dön