Emlak Konut

KEY ödemeleri en erken Ağustos'ta başlayacak

KEY ödemelerinin ağustos ayında başlayabileceği açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurulu İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri için yapılan ertelemenin 31 Temmuz'da sona erdiğini söyledi.

Mustafa Kuruca, dün bir toplantıda gazetecilerin KEY ödemeleri ile ilgili soruları üzerine verdiği yanıtların yanlış anlaşıldığını söyledi. KEY ödemelerinde Sosyal Güvenlik Kurumunun değil, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının yetkili olduğunu belirten Kuruca, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sadece hak sahiplerinin bilgilerini güncellediğini ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına gönderdiğini anlattı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının yaklaşık bir ay önce KEY ödemelerinde iki ay erteleme olduğunu ilan ettiğini belirten Kuruca, "Bu süre de 31 Temmuzda bitiyor. Ödemelerin o tarihten sonra başlayabileceğini söyledim. Ama ödemelerin ne zaman yapılacağını Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı karar verecek" diye konuştu.

Emlak Konut daha önce KEYödemelerinin 7-20 Temmuz tarihleri arasında ödeneceğini açıklamıştı. KEY'de toplam 8 milyon 400 bin kişiye 2.9 milyar YTL'lik ödeme yapılacak. 1986-1995 arasında hesaplarına eksiksiz para yatırılmışsa ödenecek en yüksek tutar 1.400 YTL olacak.

Hürriyet