21 / 05 / 2024

Key tasarısı Meclis'e geldi

Key tasarısı Meclis'e geldi

KEY sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin kanun tasarısı, Meclis Başkanlığı'na sunuldu



Kamuoyunda KEY ödemeleri olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı (KEY) sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin kanun tasarısı, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıda, daha önce hak sahiplerine ilişkin bilgilerin bankaya bildirilmesi için ilgili kuruluşlara verilen ve 29 Haziran 200'da sona eren 8 aylık sürenin kanunun yayımından itibaren 1 ay daha uzatılması öngörülüyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

KEY sahiplerine yeni hak tanınacak

Konut Edindirme Yardımını (KEY) hak edenlerden, daha önce ilan edilen listelerde adları bildirilmeyenler veya hatalı bildirilenler için 31 Aralık 2010 tarihine kadar süre tanınıyor. TBMM Başkanlığına sunulan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, isimleri bildirilmeyen ya da hatalı bildirilen hak sahipleri için 29 Haziran 2009 tarihine kadar tanınan süre, 31 Aralık 2010'a uzatıldı. Ancak kurum ve kuruluşlar bu süreyi beklemeden listelerini 3'er aylık dönemler halinde bankaya gönderecekler. Bu düzeltme sırasında 30 Haziran 2010 tarihinden sonra yeni hak sahipleri bildirimi yapılamayacak. İlan edilen listelerde yer alan hak sahipleri için yapılacak nema hesaplaması neticesinde oluşan yardım tutarına ilk ilanın yapılacağı tarihe kadarki dönem için yüzde 10 artış uygulanacak. İlk ilan tarihinden sonraki listelerde isimleri yer alan hak sahiplerine ise her ilan dönemi için başlangıçtaki yüzde 10 artışa ilave olarak basit usulde yüzde 1,25 artış uygulanacak.
Türkiye

KEY'de ikinci ödeme Meclis'e sunuldu

Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı hesaplarında ikinci ödemeyi öngören tasarı TBMM'ye gönderildi.

Geçen yılki ilk KEY ödemesi sırasında, kamu kurumlarının hak sahiplerini tam olarak tespit edememesi nedeniyle, birçok kişi KEY ödemesinden yararlanamamıştı. Bunun üzerine, hükümet ikinci KEY ödemesinin hatasız olarak yapılabilmesi için, hak sahipleri ile ilgili çalışmanın süresini 6 ay uzatmış ancak hak sahipleriyle ilgili liste bir türlü tamamlanamamıştı. Meclis'e yeni sunulan tasarıyla tespit yapmak için ek süre isteyen kurum ve kuruluşlara bildirim yapabilmeleri için kanunun yayım tarihinden itibaren 1 ay süre verilecek. Ayrıca, hataların düzeltilmesine ilişkin bir sistem tanımlanması ve hatalar nedeniyle olabilecek hak kayıplarının önlenmesi ve düzeltilerek ilan edilecek hatalı bildirimlerin nemalandırılması öngörülüyor.
Star


Geri Dön