30 / 04 / 2024

KEY'de 350 bin kişi en çok 100 lira alacak

KEY'de 350 bin kişi en çok 100 lira alacak

Konut Edindirme Yardımı (KEY) kapsamında 1986 ile 1996 yılları arasında çalışanlardan yapılan kesintilerin ikinci ödemesine dün başlandı



Daha önce yapılan ödemeler sırasında hazırlanan listelerde isimleri çıkmayan ve ödemelere yapılan itirazlardan sonra yapılan yeni listede isimleri bulunan, TC Kimlik numaralarını ibraz ederek KEY ödemesini alıyor.

KEY ödemelerinin başlamasıyla birlikte Ziraat Bankası şubelerini önünde uzun kuyruklar oluştu. Bankalardan TC Kimlik numaralarının son rakamına göre hangi gün kimlere ödeme yapılacağı liste yapılarak şubelerin camlarına ve kapılarına asıldı. KEY ödemeleri Ziraat Bankası kanalıyla, 2 Nisan akşamına kadar yapılacak. Ödemelerde T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu bulunuyor. Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, KEY ödemeleri için açıklanan ilk listede ismi çıkmayan ve itiraz eden hak sahiplerinin bu listede de isimlerini göremediğini öne sürdü.

Düşük faiz uygulandı
İsmi açıklananlar için ise çok cüzi bir miktar ödeme görüldüğünü bildiren Çivi, "Benim aldığım bilgiye göre, 100 TL'ye kadar olan kişi sayısı 350 bin. Büyük umutlarla 1 milyon 600 bin kişi KEY ödemesi alacak diye açıklamalar yapılmıştı resmi makamlarca. 350 bin kişinin alacağı rakam 1 TL ile 100 TL arasındadır. KEY'i tam olarak alacakların oranı ise yüzde 10'dur" diye konuştu. Yyımlanan listenin vatandaşı hayal kırıklığına uğrattığını savunan Çivi, "Aradan geçen sürede bir gecikme faizi uygulanması gerekiyordu. Devletin kamu alacaklarına uyguladığı faiz oranı, 2009 yılının Kasım ayına kadar yüzde 2.5'tur. Kasım'dan itibaren aylık 1.95'tir. Ancak bu 20 ayda yüzde 10 gecikme faizi uygulanmıştır" diye konuştu.
Yeni Asır


Geri Dön