23 / 12 / 2024

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankaların 8 aylık kârını açıkladı. İşte detaylar!

Kredi ve kredi kartı hizmetlerinden Merkez Bankası sorumlu olacak!

Tüketiciden faiz dışında alınacak her türlü ücret, komisyon ve masraf türlerini belirlemeye ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda olan tüm yetkiler Merkez Bankası'na devredildi.

Kâr rekoru bankalardan geldi!

Bankalar, ağustosta 4 milyar 602 milyon liralık net kâr ile rekor kırarken, 8 aylık dönemde net kârın yüzde 15.9 azalması dikkatlerden kaçmadı.

Bankacılık sektörünün aktif toplamı 8 ayda yüzde 10,4 büyüdü!

BDDK verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ağustos sonu itibarıyla 4 trilyon 270 milyar 409 milyon liraya ulaştı. Sektörün net karı, 8 ayda 32 milyar 838 milyon lira oldu.

Tüketici kredilerinin 187 milyar 605 milyon lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu haftalık bültenini yayınladı. Tüketici kredilerinin 187 milyar 605 milyon lirası konut kredilerinden oluştu. 

İnşaata kredi desteği 162 milyar lirayı aştı!

Bankaların inşaat sektörüne kullandırdığı kredi miktarı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 31,2 artarak 162,4 milyar liraya yükseldi.

Yapılandırmayı fırsatçılığa çeviren bankalara ceza yolda!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve kredi borçlarının 72 aya kadar yapılandırılmasına ilişkin yönetmeliğe aykırı davranan bankaları yakın izlemeye aldı.

Tüketici kredilerinin 150 milyar 540 milyon lirası konut!

BDDK haftalık bültenine göre, mali kesime verilen kredilerin toplamı,43 milyar 454 milyon lira oldu.Bu kredilerin 150 milyar 540 milyon lirası konuttan oluşuyor.

Genç yaşta konut sahibi olanların sayısı hızla artıyor!

2006'da bireysel kredi alan her 100 kişiden 28'i 18-35 yasaralığındaki kişilerden oluşurken; simdi bu rakam her 100 kişide 37'ye çıktı. Gençlerin yüzde 65'i krediyi konut için kullanıyor.

BDDK, Haziran Ayında İstanbul'a taşınacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kurumun merkezinin Ankara'dan İstanbul'a taşınmasına başlandığını ve personele gerekli tebligatın yapıldığını açıkladı.

BDDK, İstanbul’da yeni bir bina kiraladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), İstanbul’da yeni bir bina kiralanarak, mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verdiğini açıkladı.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi azaldı mı?

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, 22 Ocak itibarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 0,56 azalarak, 1 trilyon 523 milyar 209 milyon lira oldu.

BDDK İstanbul Esentepe'ye mi taşınacak?

Ankara’dan Anadolu Yakası’nda yapımı süren kendi binasına geçmesi gereken BDDK, kafaları karıştırdı. Edinilen bilgilere göre BDDK, İstanbul Esentepe’de 17 katlı binaya kiracı olacak.

Tüketici kredilerinin 142 milyar 829 milyon lirası konut!

Tüketici kredileri tutarı 4 Aralık'ta 303 milyar 214 milyon lira seviyesindeydi. Bu kredilerin 142 milyar 829 milyon lirası konut, 6 milyar 291 milyon lirası taşıt, 155 milyar 721 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Tüketici kredilerinin 141 milyar 518 milyon lirası konut!

Tüketici kredilerinin 141 milyar 518 milyon lirası konut, 6 milyar 304 milyon lirası taşıt, 155 milyar 960 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Faizler düştü, piyasa hareketlendi: Konut kredisi kullanımı 1 ayda 14.1 milyar TL arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 18 Ekim tarihi itibariyle 474 milyar 442 milyon TL olan konut kredisi kullanımı 15 Kasım itibarıyla 488 milyar 561 milyon TL’ye çıktı.  Söz konusu kredi kullanımı 1 ayda 14 milyar 119 milyon TL arttı.

Hem kamu bankaları hem de özel bankalar faizleri düşürdü, konut kredisi kullanımı 1 haftada 9.9 milyar TL arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre geçtiğimiz hafta 471 milyar 544 milyon TL olan konut kredisi kullanımı bu hafta  481 milyar 486 milyon TL’ye çıktı. Yani söz konusu krediler bu hafta 9 milyar 942 milyon TL arttı.

Kredi ve kredi kartı borçlarında yeni dönem 1 Kasım’da başlıyor! Yapılandırma kimleri kapsıyor?

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun ortak kararıyla, kredi kartı ve kredi borçlarında yapılandırma imkanı 1 Kasım tarihi itibarıyla devreye girecek.  1 Kasım itibarıyla borcunu ödemekte zorlananlara yeni bir ödeme planı getirilecek.

Konut kredileri ve bireysel kredilerde ihtiyatlı risk ağırlıkları düşürüldü...

Bireysel krediler ve konut kredilerinde ihtiyatlı risk ağırlıklarının düşürüldüğü açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) bireysel ve konut kredilerinin risk ağırlıklarına ilişkin yazılı açıklama yapıldığı kaydedildi. 

Cep telefonlarına yeni düzenleme geliyor! Taksitler yeniden belirlendi...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonları için kredi taksitlendirmesinde önemli bir değişiklik yaptığını duyurdu.

BDDK duyurdu! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 160 personel alımı yapacak...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 160 memur alınacağı açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, başvuru genel şartları neler? Başvuru nitelikleri neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

BDDK açıkladı! TL mevduatlarında tarihi rekor kırıldı...

BDDK'nin haftalık verilerine göre TL mevduatının toplam mevduat içerisindeki oranı 14 Haziran haftasında yüzde 62,9 ile rekor düzeye geldiği kaydedildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankacılık sektörüne ilişkin haftalık verileri duyurdu.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

Tüketici kredilerinde 9 milyar 111 milyon liralık artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı 9 milyar 111 milyon lira arttı. İşte BDDK tarafından açıklanan o rakamlar...

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner oldu! 1 milyon 106 bin 977 kişinin 1 milyon TL ve üzeri mevduatı var

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ağustos ayı verilerine göre, 1 milyon TL ve üzerinde mevduatı olan mudi sayısı 1 milyon 106 bini buldu. İşte o rakamlar...

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Haberi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) açıkladığı verilere göre bankalar Ocak-Ağustos döneminde kârını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 420 artırdı.

Bankacılık sektöründe yüksek kâr performansı Ağustos ayında da şaşırtmadan devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre bankacılık sektörünün yılın ilk 8 ayında 252,2 milyar lira kar elde ettiğini duyurdu. Sektör 2021 yılının aynı dönemde 48,5 milyar TL kar elde etmişti. BDDK verilerine göre takipteki brüt alacakların toplam nakdi olan kredilere oranı Ağustos itibarıyla yüzde 2,38 oldu. 2021 Ağustos ayında bu oran yüzde 3,67 olarak belirtildi.

Ağustos' ayında sermaye yeterliliği yüzde 19 olarak gerçekleşti. Aynı oran 2021 Ağustos ayında yüzde 17 gibi bir rakamlara ulaşmıştı. Çekirdek sermaye yeterliliği geçen sene Ağustos ayında yüzde 13 olurken bu yılın...