Halk Ekmek AŞ Haberi

İstanbul'da Avrupa'nın en büyük taş fırını açıldı. Halk Ekmek AŞ'nin Kartal'daki fabrikasına taş fırın kuruldu. 161 metrekare pişirme alanına sahip olan fırında el değmeden saatte 30 bin ekmek pişirilebiliyor. Halk Ekmek, yeni taş fırınında Altın Çörek, Akdeniz ekmeği, çavdarlı sandviç ve diğer ekmekler üretecek. "Evime beyaz ekmek sokmamaya çalışıyorum." diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni üretim hattında üretimi gerçekleştirilecek Halk Ekmek'in Altın Çörek ürünü ile ilgili de bilgi verdi. Topbaş, taş fırında saatte 30 bin adet 'Altın Çörek' üretme kapasitesi bulunduğunu söyledi. Altın Çörek hamuru da hazırlayan Topbaş, "Bir ekmeğin buradaki yolculuğu 140 dakika sürüyor. 700 metrelik bir serüvenin ardından paketleniyor." dedi. Halk Ekmek fırınlarının el değmeden üretim yaptığını belirten Topbaş, özel fırın işletmelerinin de Halk Ekmek modeli...