26 / 12 / 2024

Hasankeyf Kazı Çalışma Sorumlusu Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam

Hasankeyf Kazı Çalışma Sorumlusu Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam

Hasankeyf Kazı Çalışma Sorumlusu Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, Hasankeyf Kalesi'ni korumak için 250 metre yüksekliğinde duvar örülmesini önerdi

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Avrasya Tüneli kazı çalışmaları sona erdi!

Avrasya Tüneli'nin Anadolu yakasında başlattığı tünel açma işlemi, 3 bin 340 metrelik kazı çalışmasının ardından Çatladıkapı'da sona erdi. Projenin deniz altı bölümü Harem ve Çatladıkapı arasını bağlıyor.

Sivas Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı!

Sivas Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı. Çalışmaların ilk gününde, Geç Osmanlı dönemine ait saat kulesi temeline ulaşıldı. Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Kaya: "Kazıyı biraz daha genişleterek saat kulesinin ölçülerine de ulaşmış olacağız" dedi.

Dülük Antik Kenti'nde kazı çalışmaları yeniden başladı!

Dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Dülük Antik Kenti’nde kazı çalışmaları 1 yıl aradan sonra yeniden başladı. Kazı alanını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaları yerinde inceledi...

Kalehöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor!

Kırsehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Kazı Alanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Kırşehir Valisi Çakacak kazı çalışmalarının,Kırşehir'in geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Fatih Dökümhanesi'nde kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı!

Fatih Sultan Mehmed’ in İstanbul’un fethinde kullandığı top ve güllelerin yapıldığı Kırklareli’ ndeki tarihî Demirköy Fatih Dökümhanesi’ nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı...

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin ilk raporu: Üretime daldılar insanı unuttular!

İstanbul'da 10 işçinin öldüğü asansör faciasını inceleyen Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin ilk raporu: "Asansörü en üstte tutan stoper yok, halat ve paraşüt sistemi yok, acemi işçiler çalıştırıldı. İşletme hatası var..."

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşavirlerinin Çalışma Usul Ve Esasları Yönergesi!

“ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşavirlerinin Çalışma Usul Ve Esasları Yönergesi ” 21 Ağustos 2014 tarihinde bakanlık makamı tarafından uygun görülerek, bakanlığın sitesinde yayınlandı...

Kentsel rantlar için yeni bir çalışma başlatıldı!

Turizm, inşaat ve sağlık sektörleri öncelikli olacak. Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak...

Kapadokya'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Yassıhöyük ve Topakhöyük'teki bu yılki kazı çalışmalarında çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, önemli kalıntılar ortaya çıkartıldı. Topakhöyük, Kapadokya tarihinin de yeniden şekillendirilmesinde önemli bir katkı sağlayacak.

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının çalışma usul ve esasları yönetmeliği tam metni!

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının teşkilatı çalışma usul ve esasları ile personeli hakkında yönetmelik, 28 Ağustos 2014 tarihinde 29102 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yönetmeliğinin tam metni..

Hasankeyf Kazı Çalışma Sorumlusu Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam Haberi

Hasankeyf Kazı Çalışma Sorumlusu Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam

Ilısu Barajı’nın yapımıyla Hasankeyf’in sular altında kalması tartışmaları devam ederken, su üstünde kalacak kısmın korunması amacıyla Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam’ın hazırladığı proje şaşkınlık yarattı. Projeye göre, Hasankeyf Kalesi’nin çevresi 250 metre yüksekliğinde duvarla örülecek.

Batman Üniversitesi Rektörü’nün Hasankeyf Kalesi’ni koruma amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduğu proje kafaları karıştırdı ve uzmanları şaşırttı. Hasankeyf Kazı Çalışmaları Sorumlusu Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, İçkale ile ilgili iyileştirme projelerinin olduğunu belirtti. Uluçam bu projeyi şöyle anlattı: “Kalenin korunması amacıyla baraj projesine dahil olmak üzere kayalık kesimin korunması için duvar örülmesi önerisinde bulunduk. Aşaması henüz yapılandırılmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına yapıyoruz. Hasankeyf’in su üstünde kalacak kesiminin tamamını kapsıyor proje.”

2014 yılından sonra Ilısu Barajı’nın tamamlanmasının planlandığını belirten...