04 / 05 / 2024

Kıble Dağı Camisi ne zaman açılacak?

Kıble Dağı Camisi ne zaman açılacak?

Güneysu'daki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıble Dağı Camii'nin yapımı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Rize ziyaretinde caminin açılışını yapacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu'daki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıble Dağı Camii'nin yapımı tamamlandı. 


TÜRK BAYRAĞI ASILDI 

Söz konusu proje çerçevesinde camiye giden yolun yapımı tamamlandıktan sonra etrafında yürüyüş parkuru, dinlenme alanı, konukların çay içebileceği park alanı ve mesire yerleri inşa edildi. Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, "Cami ilk olarak 1800'lü yıllarda Moşula Mehmet Efendi ve Kuş Ahmed Efendi tarafından inşa ettirildi. 1960 yılında ahşap camide yangın çıkması nedeniyle Yusuf Yılmaz Hocaefendi tarafından yapı yeniden taştan yapıldı" dedi. Baydaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2010 yılında başbakan olarak görev yaptığı dönemde bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın caminin günümüz şartlarına cevap verememesinden dolayı restore edilmesini istediğini dile getirdi. Caminin masraflarının tamamının hayırseverler tarafından karşılandığını ve kamu kaynağı kullanılmadığını kaydeden Baydaş, açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk Rize ziyaretinde gerçekleşebileceğini kaydetti. Yöre şartlarına uygun olarak çevre düzenlemesinde çetin geçen kışlardan etkilenmemesi için yer döşemesinde masif granit basamak, bordür ve küptaşların tercih edildiği caminin bahçesine de Türk bayrağı asıldı.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı cami, daha şimdiden birçok kentten vatandaşların akınına uğradı. Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasıyla dikkat çeken camii, hayırseverlerin desteğiyle yapıldı.


Takvim


Geri Dön