Ekonomi

Kıbrıs açıklarından doğalgaz müjdesi geldi! Kimse beklemiyordu! İşte detaylar!

Kıbrıs açıklarındaki aidiyeti tartışmalı Cronos-1 sahasında önemli miktarda doğalgaz bulunduğu açıklandı. İşte detaylar!

Fransız enerji devi Total ve İtalyan ENI, Kıbrıs açıklarındaki aidiyeti tartışmalı Cronos-1 sahasında önemli miktarda doğalgaz bulunduğunu duyurdu.

İşte merak edilen detaylar…

AVRUPA'NIN ENERJİ GÜVEMLİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN!

Fransız enerji devi Total ve İtalyan ENI, Kıbrıs açıklarında doğalgaz buldu. ENI'den yapılan açıklamada şunlara değinildi; "İlk tahminler 70 milyar metreküp gaz olduğu yönünde. Alanda yeni keşif çalışmaları yapılacak" denildi. Bununla birlikte Kıbrıs açıklarında henüz çıkarılmamış üç doğalgaz keşfi yapılmış oldu. Bu buluş ile de Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın işgalinden sonra alternatif gaz kaynakları aradığı bir döneme denk geldi.

Kıbrıs Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, “Kıbrıs ve enerji şirketlerinin buluşu Avrupa'nın enerji güvenliğini artırma çabalarına katkı sağlayacağı yönünde optimize etmek için çalışmalarına başladığı" açıklandı.

Rakip Exxon ve Qatar Petroleum da Doğu Akdeniz bölgesinde keşif çalışmaları yapıyor. Kıbrıs makamları geçtiğimiz Mart ayında da adanın güneybatısındaki bir başka bölgede de yüksek kaliteli doğalgaz rezervini doğruladığını açıklamıştı. Ancak Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmaları, bazı alanlarda hak iddia eden Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'taki Türk yönetiminden sert tepkiyle karşılaşıyor. Kıbrıs Cumhuriyeti, İsrail ve Mısır kıta sahanlıklarında bulunan doğalgaz kaynaklarına ABD, Fransa, İtalya ve Katar'dan şirketlerin yatırım yapması, bu bölgedeki tüm çekişmeleri uluslararası düzeye taşıyan bir unsur haline getirdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'in Batı sınırlarında yaşanan ikili gerginlik çok taraflı bir boyut halini aldı. Yunanistan, Türkiye ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler haricinde ABD, Fransa ve Almanya ile Avrupa Birliği (AB) ve NATO gibi uluslararası kuruluşlar da konuya dahil oldu. İtalyan ENI ve Fransız Total Eni Cyprus ve EP Cyprus adlı yerel şirketlerle işbirliği yapıyor ve bu şirketlerle yüzde 50 ortaktır.

Son olarak da Türkiye'nin denizlerdeki hidrokarbon faaliyetlerine hız katması amaçlanan dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han 5 Ağustos tarihinde törenle ilk görev yerine uğurlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taşucu Limanı'ndaki törende geminin Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin 55 kilometre açığındaki Yörükler 1 kuyusunda görev yapacağını belirtmişti.

Son yedi ayda üretilen otomotivler hakkında şaşırtan detay! İşte detaylar!

Memuriyetten ayrılanlar yeniden memur olabilir mi? İşte detaylar!

Almanya’dan sonra Hollanda işçi alımına başladı! İşte Hollanda’da çalışma fırsatına dair detaylar!