20 / 06 / 2024

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.



Son zamanlarda Rus, İranlı ve Avrupalılardan sonra Türkiye’den de yatırımcı akımına uğrayan KKTC, Türkiye yurttaşlarına daha önceden tek olan konut satın alma hakkını üç konuta çıkarttı.

KIBRIS'TA KONUT YATIRIMI ARTIYOR

Katlamalı değer artışı, pound ile kira geliri elde etme, 8-10 yıl gibi kısa amortisman süresi gibi pek çok avantaj sağlayan KKTC konut piyasası hakkında Ankara’da bir tanıtım toplantısı gerçekleştiren Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde kabul edilen yasa tasarısı ile getirilen değişiklikler hakkında da bilgiler verdi.

KONUT SATIN ALMA KOTASI 3'E YÜKSELDİ!

Yabancılar için Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasa Tasarısı ile Türk vatandaşlarının daha önce 1 olan konut satın alma kotasının 3 adete çıkarıldığına değinen Ceran şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan uygulamaya göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan ve aynı hakkı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarına veren devletlerin uyruğunda olan gerçek kişiler’ tanımıyla Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına konut edinme hakkının birden üçe çıkartılmasına karar verildi.

Bununla birlikte yasada “Yabancı gerçek veya tüzel kişiler, araziler için hisse koçanlı taşınmaz mal alımı yapamazlar” deniliyor. Devrim niteliğindeki bir başka madde de: “Yabancı gerçek veya tüzel kişilerin, taşınmaz mal satın almak için Bakanlığa müracaat etmelerinden önce, bu taşınmaz mala ilişkin olarak Kat mülkiyeti ve Kat İrtifakı Yasası uyarınca kat mülkiyeti veya kat irtifakı tesis edilmiş olması zorunludur” maddesi… Bunlar çok önemli gelişmeler…” dedi. 

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

YATIRIMCILAR AKIN EDİYOR!

Kıbrıs’ta son dönemde yeni konut projelerinin sayısındaki artışa da dikkat çeken Ceran, “Yeni projelerin sayısı artarken Ada’ya rekor biçimde yatırımcı artışı devam ediyor ve fiyatları yukarı doğru itiyor, bu da katlamalı değer artışı anlamına geliyor.

Yatırımcı Ada’ya talebin artmaya devam edeceğini ve karlı çıkacağını, konut alacaksa ne kadar erken alırsa o kadar kar elde edeceğini biliyor. Yeni gelişmelerle birlikte Türk tüketicinin önü daha da açıldı; döviz, borsa gibi finansal yatırım araçlarının barındığı riskler ve enflasyonun altında kalan getirisi dolayısıyla, parası olanlar için Kıbrıs'ta gayrimenkul almanın şu an en karlı yatırım olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Bu yeni yasa ile KKTC’ye talepteki artışın da hız kazandığını vurgulayan Ceran yatırım yapmak isteyenleri aralıklı olarak sürdürecekleri toplantılarda ilgilileri bilgilendirmeye, hukuki danışmanlarının ve konunun uzmanlarının da yer aldığı toplantılarda projeler, yasal mevzuatlar, oturum izni gibi pek çok konuda detaylı bilgileri paylaşmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!


 


Geri Dön