28 / 04 / 2024

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.



Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Er Meydanı’nda konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ülkede gittikçe çoğalan yabancı nüfus akışı hakkında konuşarak, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

VATANDAŞLAR KONUT ALMAKTA ZORLANIYOR!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ülkede her geçen gün artan yabancı nüfusla ilgili açıklamalarda bulunarak, bu durumun mevzuattaki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Er Meydanı’nda konuşan Gürcafer, ülke insanının alım gücünün düşmesinden dolayı vatandaşın konut almakta zorlandığına da işaret ederek, devletin gerekli planlamayı yapması gerektiğini kaydetti.

MEVZUATTA ÖNEMLİ EKSİKLİKLER VAR

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafe, Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın sunduğu Er Meydanı programına katılarak gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafe, Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın sunduğu Er Meydanı programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

VATANDAŞLARIN KONUT ALABİLMESİ İÇİN PLANLAMA YAPILMALI

Vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı halkın konut almakta zorlandığına da işaret eden Gürcafer, bu sorunun çözülmesi için planlama yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Öte yandan Gürcafer, ülke insanını ev sahibi yapmak amacıyla hazırladıkları ve tamamlanmak üzere olan sosyal konut projesiyle ilgili de bilgi verdi.

KIBRIS'TA YABANCILARA SATILAN KONUTLAR KİME AİT!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait oldğunu açıklayarak ''Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Sebahattin ismail Girne , Ozanköy, Zeytinlik, Akdeniz, Gaziveren bölgesinde satılan toprakların ağırlıkla Orijinal Türk Tapulu topraklar olduğunu söyleyen İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Geri Dön