Dış Piyasalar

Kıbrıs'ta 5 firmanın inşaatı durduruldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi ekipleri, inşaatlarda denetimlere çıktı. Lefkoşa’da yapılan dentimlerde 5 inşaatın faaliyetlerinin durdulmasına karar verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi ekipleri tarafından inşaatlara ani baskınlar düzenlendi. Lefkoşa’da gerçekleştirilen rutin denetimlerde, 5 inşaatın faaliyetleri durduruldu. 1 inşaata ise gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alması için yazılı uyarı verildi.

“Bir çivi bile çakamazsın”

Kıbrıs Postası'ndan Rahmican Çalışkan'ın haberine göre, “Bir çivi bile çakamazsın” şeklinde net ve kati uyarıların yazılı ve sözlü olarak yapıldığı denetimler faaliyeti durdurulan 5 inşaattan birinde faaliyetlerin durdurulmadığı gözlemdi. 

Firmalara yazılı ve sözlü uyarı

Yasal mevzuatın yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverenler uyarılırken, uyarıları dikkate almayan işverenlerinin ise ifşa edecekleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bugün Lefkoşa’da yapılan denetimlerde; Ortaköy’de Osmanoğlu İnşaat Ltd ve Yapıcı İnşaat Ltd.;Gönyeli’de Aksa İnşaat Ltd ve İrfan Göçen Construction İshakoğlu İnşaat Müteahhitlik Ltd; Girne’de yapılan denetimlerde ise Kavanlar Yapı Ltd’in faaliyeti, insan hayatı için acil ve tehlikeli koşullar tespit edildiğinden dolayı , Çalışma Dairesi tarafından yürürlükte olan İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü gereğince durduruldu.  Gönyeli’deki Benli Market’e ait inşaata ise, ilgili mevzuat kapsamında gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alması için Çalışma Dairesi tarafından yazılı uyarı verildi.”