28 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 



Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta belirsiz ya da “gizemli” nüfus konusunu ele aldı. Son zamanlarda yabancılara gayrimülk konusunun tartışıldığı ve çeşitli rakamların ülke dışı basın kaynaklarında görüldüğünü aktaran Çukurovalı, ''Hükümet yetkililerinin “her şey kontrol altında”, “abartılıyor” tadında açıklamaları gölgesinde değil sözleşmeler üzerinden yapılan yabancı mülk satışları, ülkede kaç adet iş yeri binası, kaç adet konut var bu dahi bilinmiyor.'' dedi.

''KAÇ KONUT VE İŞ YERİ OLDUĞUNU BİLMİYORUZ''

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Türkiye’deki büyük deprem sonrası “zorunlu afet sigortası” kapsamında ülkede kaç konut olduğunu araştırırken de maalesef “tıkandıklarını” anlatan Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı, Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği olarak ülkemizde kaç adet konut var tam olarak ya da resmi olarak bilmediklerini ifade etti.

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı, “kaç konut ve iş yeri binası” olduğu konusunda araştırma yaptıklarını araştırdıklarını ve bu çalışmalar kapsamında zorluk çektiklerini aktardı.

Raif Çukurovalı, konu hakkında fikir edinmek için elektrik kurumu KIB-TEK’e başvurmak zorunda kaldıklarını, bunun yanı sıra Belediyeler Birliği’nden rakamları soruşturduklarını fakat sonuç olarak net sayışa ulaşmadıkları gibi konut iş yeri ayrımını “hala yapamadıklarını”, devam eden konut inşaatlarını da tahminle yürüttüklerini, bu bilgiye hiçbir yerden ulaşamadıklarını açıkladı.

Kıbrıs ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

DEPREM OLURSA VAY HALİMİZE...

Birlik Başkanı Çukurovalı “Biz kendi kendimize elektrik kurumuna, belediyeler birliğine müracaat ettik; 185 bin su saatine ulaştık. Tabi onlar da konut-işyeri ayrımı yapamıyor.'' dedi. 

Çukurovalı: ''220 bin civarı inşaatlara birlikte doğrusu varsaydık... Döndük bir de kendi elimizdeki verilere baktık… 38 bin kadar yangın sigortası yapmışız. Yüzde 15-20 arası bir oran çıkıyor, dedik… Yangın sigortasında yüzde 17 rakamına bu ortalama ile ulaşıyoruz. Yani mesela bir deprem olursa vay halimize...” dedi.

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Geri Dön