27 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yabancıların mülk edindiğine dair gelen iddialar büyük yankı uyandırdı. İktidar bu kapsamda önlemler alınacağını belirtese de muhalefet yasada açık olduğunu söylüyor.

İSRAİLLİ YATIRIMCILAR KIBRIS'TAN MÜLK ALDI!

İsrailli yatırımcıların Kıbrıs'tan mülk aldığında dair gelen haberler ülkeyi karıştırdı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iddiaların ardından son 23 yılda 200 civarında İsrail vatandaşının mülk alım başvurusunda bulunduğunu belirterek, “Sadece son beş yılda KKTC’de emlak alım başvurusu toplamda 15 bin. Yani alanlar İsrail’den değil başka ülkelerden. 2000’den bu yana İngiltere birinci sıradaymış, son beş yılda da İran birinci sıraya geçmiş” dedi.

YABANCILARA KONUT SATIŞINDA YASA HAZIRLANIYOR

KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da yabancılara mülk satışlarında  emlakçılarla ilgili iki yasa tasarısı hazırladıklarını açıkladı. Yabancıların, mülk alımları ile ilgili kısıtlamalara gideceğini belirten Oğuz, şirketler kurarak yabancıların yap-sat inşaat işlerine girmelerini yasaklayacaklarını söyledi.

Kıbrıs ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

YABANCILARA KONUT SATIŞARI ARTTI!

Kıbrıs'ta yabancıların konut aldıklarına dairt haberler gelirken özellikle yen, projelerden konut satışlarının yapıldığı belirtildi. 

Tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’ın görüştüğü Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, mevcut yasanın uygulanmadığını söyledi.

YABANCILARIN KONUT ALIMLARINDA BİR DENETİM VAR!

Özersoy ''Yabancıların konut almasında bir denetim ve süzgeç var. Bir güvenlik soruşturması ve kısıtlama var. Ama şirketlerde farklı. Yüzde 51 KKTC vatandaşı olacak şekilde yabancılar yerli şirket gibi gösteriyorlar. Sınırsız şekilde mal alım satımı yapabiliyorlar.

Güvenlik soruşturması da yapılmıyor. Toplanan mallar şirketin üzerine alındıktan sonra şirketin hisse oranı değiştiriyorlar ve yabancı kişi şirketin sahibi oluyor.

Şirket üstündeki mallar da yabancı kişiye geçmiş oluyor. Bir miktar kısıtlaması olmaksızın bunları almış oluyor. Bu bir açık. Bunun düzeltilmesi lazım.Biz şu anda hangi bölgede ne kadar arsa satıldığı, taşınmaz satıldı bilmiyoruz. Bunun açıklanması gerekiyor.'' dedi.

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Geri Dön