27 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi farklı ülkelere satınlan binlerce konut ve arsadan sonra, yabancılara gayrimenkuş satışıyla ilgili kurallarda değişiklik yapılacak. Söz konusu dönem bir ay içinde yasalaşması beklenen yasa değişikliği ile arka kapıdan yapılan satışlara sınırlama getitilecek. 

ARKA KAPIDAN YAPILAN SATIŞLARA SINIRLAMA GETİRİLECEK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmaların ardından, yabancılara mülk satışıyla ilgili kurallarda değişiklik yapılacak. Bir ay içinde yasalaşması beklenen yasa değişikliği ile arka kapıdan yapılan satışlara sınırlama getirilecek.

SATIŞLAR ARTIK BÜROLARDA DEĞİL, TAPULARDA YAPILACAK 

Kamudanhaber'de yer alan habere göre; yeni düzenlemeyle beraber satışlar artık tapuda gerçekleştirilecek. Ayrıca, kat irtifakı kurulmadan satış yapılamayacak ve yediemin süreci ortadan kaldırılacak.

Kıbrıs ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

KIBRIS'TA KONUT SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM

KKTC hükümeti, yabancılara dolaylı satışı sınırlamak için adımlar atıyor. Meclis'e gönderilen ve bir ay içinde yasalaşması beklenen tasarı ile KKTC'de gayrimenkul satışının ofislerde, avukat vekaletiyle yapılması yasaklanacak. Tapu şartı getirilirken yedieminlik müessesesi de sona erecek.

Bugüne kadar yapılan ancak tapusu alınmamış satışlar için yasaya uygun şekilde, alınan gayrimenkulün tapuya tescil edilmesi gerekecek. Bir yıl içinde bu şartı yerine getiremeyenlerin hakları korunacak. 

Ancak, bir yabancıya bir konut veya bir dönüm arazi satın alabilmesi için güvenlik soruşturması ve bakanlar kurulu onayı şartı devam edecek.

T.C. vatandaşları için geçiş dönemindeki konut sınırlaması üç konuta yükseltilecek. Bu düzenleme ile KKTC'de konut fiyatlarının düşmesi ve yerli halkın daha fazla konut edinme imkanına kavuşması bekleniyor.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Geri Dön