27 / 04 / 2024

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...



KKTC'de son 5 yılda inşaat sektörüne, başta Yahudiler olmak üzere, yabancıların ilgisi hızla artmaya devam ediyor. Yahudiler özellikle Kıbrıs'ın kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazileri ve dev binaları satın almaya başladı. 

KIBRIS'YAKİ GAYRİMENKULLERE YAHUDİLERDEN BÜYÜK İLGİ!

Rusya ve Ukrayna Savaşının ardından İsrail ile Hamas çatışması, gözleri yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yahudilere çevirdi. Gazze savaşıyla birlikte, "Yahudiler, KKTC'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden, büyük ölçekli araziler ve dev binalar satın alıyor" iddiaları gündeme geldi. 

KKTC'de başta İranlılar olmak üzere, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail'den on binlerce Yahudi'nin siyonist bir yatırım yaptığı anlaşıldı. KKTC'deki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğunu vurgulandı.

YAHUDİLER ŞİRKET KURUYOR!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; savaşları bahane eden Yahudiler, her alanda şirketler kurmaya başladı.

KKTC'de tam 2 bin İsrail şirketi olduğu tespit edildi. Bu kadar İsrail şirketinin kurulma amacı ne? İskele İlçesi başta olmak üzere, birçok ülkeden gelen zengin Yahudiler, adanın kuzey ucundan Tel Aviv'i gören yerlerde toplanıyor. Perde arkasında başta İsraillilerle beraber, binlerce siyonist Yahudilerin toprak satın almaya başladı. Bu gelişmelerle  ''Adanın kuzeyinde adeta yeni İsrail mi kuruluyor?" şeklinde konuşmalar gündeme gelmeye başladı.

YAHUDİLER ARAZİ VE DEV BİNALARI SATIN ALIYOR!

Aralarında Türkiye ve KKTC ile İsrail vatandaşı olan, büyük zengin Yahudi işadamlarının, kanunlarda ki eksikliklerden faydalandıkları ifade edilerek bu bölgelerden dev binaları ve büyük arsaları satın aldığı ortaya çıktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, Yahudilerin ilgisinin perde arkası ise aralanmaya devam ediyor. 

Kıbrıs taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

KIBRISIN KUZEYİ YAHUDİ YERLEŞKESİNE DÖNÜŞTÜ! 

Girne'nin Doğusunda Tatlısu sahilinde ve Karpaz'ın İskele sahilinde arazi alımları ve dev siteleri yapan KKTC 'nin en büyük inşaat şirketi Cesar- Dominika İnşaat Şirketi.

Şirketin sahibi Şimon Afik Aykut ve oğlu Jack Afik Aykut ( TC- KKTC vatandaşı ) Özellikle İsrail'e bakan İskele/Karpaz bölgelerinde binlerce dönüm arazi alıp binlerce konut yaptılar.

Adanın batısındaki Güzelyurt körfezindeki Gaziveren sahilinde ve Girne'nin doğusundaki Esentepe sahilinde arazi alıp siteler yapan şirket ise Evergreen İnşaat Şirketi. Sahibi ise Amicam Marhoom. Kendisi kan kanserinden öldü. Eşi ve çocukları olmasına rağmen şirket Amerika'dan gelen Yual isimli bir Yahudi'ye devredildi. Girne'nin Doğusunda şu an en az 10 noktada site inşaatları devam ediyor.

Girne'nin batısındaki Ilgaz, Alsancak, Lapta Karşıyaka sahilleri ile kısmen Girne'nin içinde Eurocoast şirketinin sahibi Benzi Friedman ve oğlu Maor Friedman. İkisi de KKTC vatandaşı değil ve İsrail ordusunda subay olarak görev yapmış isimler arasında.

Alagadi bölgesinde büyük bir sitenin inşasına başlayan Samar Saade adlı kişi de İsrail kökenli olduğu belirtildi. 

"KKTC'deki en büyük Siyonist yatırımı olan Karpaz Gate Marina arkasında kolonileşme devam ediyor. Şu anda Marina arkasında aşağıda işaretli 3 noktada site inşaatları devam ediyor.

Kıbrıs taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

İRANLILAR BİNLERCE KONUT SATIN ALDI!

Son 2 yıldır İranlıların da şirketler kurup piyasaya girdiği, ayrıca binlerce İranlının konut ve arazi aldığı öğrenildi. Çoğu Yahudi asıllı olan Rusların ise, bu şirketlerin yaptıkları konutlardan alarak KKTC'ye yerleştikleri belirtiliyor.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Geri Dön