27 / 04 / 2024

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...



Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, emlak sektörü ile ilgili yeni gelişmeleri paylaştı ve önemli açıklamalarda bulundu. Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, inşaat sektöründe ortaya çıkan kriz ortamı sebebiyle alıcı profilinin değişmeye başladığının altını çizdi. 

Bugüne kadar İngiltere ve KKTC’de 4 bini aşkın konut hayata geçiren Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, "2 ay içinde ülkede emlak sektöründe kaybettiğimiz yabancıların yerine Türkiye’den gelecek yatırımcılar geçecek" ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Ali Özmen Safa, emlak sektöründe bugün ortaya çıkan krizi 8 ay önce "Emlakta fiyatlar da satış da gerileyecek" diyerek açıkladığını belirtti ve şimdi de "Türkiyeli alıcı şu anda konut yatırımını Türkiye’de yapmak istemiyor. Çünkü Türkiye’de amacına ulaşamıyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de kira bedellerine iki senedir yüzde 25 artış sınırı uygulandığının altını çizen Ali Özmen Safa, "Bu yüzden kira geliri düştü. Burada aldığı evi dövizle kiralayabiliyor. Yılda birkaç ay gidebileceği bir yazlık istiyor. Türkiye’de daha pahalı, burada daha ucuza alabiliyor" dedi. 

Safa, KKTC'li alıcıların profilinin değiştiğine, Türkiyelilerin geldiğine dikkat çekti ve şu an yaşanan emlak krizinin sonunda alıcıların daha akıllı davranacağına da vurgu yaptı. 

Kıbrıs tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, Türklerin Kıbrıs haricinde İngiltere’de özellikle Londra dışında 100-200 bin sterlin arasında konut aldıklarının, ama kendilerinin kalmadığının bir şirkete verdiklerinin altını çizdi. 

Burada garanti kira elde ettiklerini belirten Safa, "Yatırımcının talebi bellidir. Bir, konutun kıymetinin düşmemesi… İki, dövizle kira geliri olması. Üç ise belirli bir zamanda o konutun bedelinin geri dönmesi. Bunu şu ana kadar yüksek fiyatla konut alanlar yapabiliyordu. Örneğin yarım milyon sterlinlik bir konut alması gerekiyordu bu taleplerin gerçekleşmesi için. Oysa şimdi 100-200 bin sterlin arasında bir fiyata alabiliyor" diye konuştu. 

Ali Özmen Safa, İngiltere'deki bu fırsatlarla başa çıkabilmek için Türk yatırımcılara bunları sunabilmelerinin gerektiğini belirtti ve bunu başaranın bu kriz ortamında ayakta kalacağını söyledi. 

Kıbrıs tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Türkiyeli alıcıların yabancı alıcıların yerini alsa bile emlakta yaşanan krize engel olamayacağının altını çizen Safa, "TC kökenli yeni alıcı kaybedilen yabancı pazarını doldurmada gelecek iki sene içinde yeterli gelmeyecek. Çünkü rakamlar ortada. 60-70 bin konut inşa ediliyor. Talep ise sadece 15 bin… Gelecek 12 ay içinde mağdur olacak alıcılar içerisinde TC kökenliler de olacaktır. Çünkü buradan ev alırken kandırıldılar. Ancak bundan sonra daha dikkatli olurlar. Türkiyeli alıcılar önce amacını belirleyip, bu amacı tatmin edebilecek konutları tercih ederler. Şu anda inşa edilen konutların çoğu TC kökenli vatandaşların taleplerini karşılamıyor. Nedir bu talepler? Bir, sürekli kira getirisi... İki, kıymet düşüşü değil, kıymet yükselişi. Bu iki şartı da şu anda müteahhitler gideremiyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Yapı Kredi emeklilere 12 bin 500 TL veriyor! Yapı Kredi Bankası emekli promosyon başvuru 2024!


Geri Dön