02 / 05 / 2024

Kiler Holding halka arza hazırlanıyor!

Kiler Holding halka arza hazırlanıyor!

Perakende sektöründe faaliyet gösteren Kiler, halka açılmaya hazırlanıyor. Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, “Gerekli başvuruları yaptık, değerlendirmeyi bekliyoruz” dedi



Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, “Gerekli başvuruları yaptık, değerlendirmeyi bekliyoruz” dedi. Kiler, halka arz için 2 milyon TL’lik bir bütçelerinin bulunduğunu ve elde edilecek gelirin yatırımlar için kullanılacağını söyledi.

Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir de 28’inci Hizmet Yılı Kampanyası’nı tanıttı. Tüketiciler, Kiler’den ‘Kazanç Kart’ ile yapacakları her 30 TL’lik alışverişte bir adet Renault Fluence kazanma şansı yakalayacak. 20 adetle sınırlı olan arabanın yanı sıra tüketiciler çeşitli indirimlerden yararlanabilecek. Kampanya 26 Kasım’a kadar sürecek.
Milliyet

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Hazırlığı 2-3 yıl sürdü, Kiler artık halka açılacak

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, bu yıl içinde Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin halka arzını planladıklarını belirterek, “2-3 yıldır halka arz çalışması yapıyoruz. Bu sene 6’ncı ay itibarıyla çalışmalar sonuçlandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB’ye gerekli müracaatlarımızı yaptık. Burada inceleme süreci var. Buradan gelecek karara, izne göre halka arzla ilgili çalışmaya son noktayı koymayı düşünüyoruz” dedi.

Halka hesap vermek önemli

Ümit Kiler, halka arz süreciyle ilgili şöyle konuştu: “Bizler, sürekli yatırım yapan kuruluş olduk. Sürekli kazandığımız parayla ülke ekonomisine yatırım yaptık. Bundan sonra da halka arz veya başka nedenlerle şirket kaynaklarına girecek her para mutlaka yatırıma dönüştürülecek. SPK’da ilgili mevzuat son derece açık. 3’er aylık dönemler sonundaki tablolarla halka arz süreci başlatılabilir. Biz de 6. ay tablolarıyla halka arza karar verdik. Süre, ne kadar zaman içinde yapılması gerektiği SPK mevzuatında belli. Buna göre bu yıl içinde halka arzı planlıyoruz. Halka arz öncesinde şirketlerin kurumsallaşmasının, tüm kayıtlarının mercek altında olması ve  sürdürülebilir olmasının şirketlerin avantajına olduğuna inanıyoruz.”
20 araba dağıtacak

Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir ise, Kiler’in 28. Hizmet Yılı Kampanyası hakkında bilgi verdi. 28’nci yıl kampanyasında tüketicilere bir çok üründe yüzde 50’ye varan indirimler sağladıklarını anlatan Özdemir, ayrıca Kiler Kazanç Kart ile yapılan her 30 lira ve üstü alışverişlerde Renault Fluence çekişiline katılma hakkı verildiğini söyledi. Kampanya kapsamında 20 adet 2011 model Renault Fluence dağıtılacağını açıklayan Özdemir, kampanya bütçesinin de 2 milyon lira olduğunu ifade etti.

Organize perakende süpermarketle büyüyor

TÜRKİYE’DE özellikle son 5 yılda perakende sektörünün büyümesine rağmen organize perakendenin toplam perakendedeki payının hala çok düşük olduğuna dikkati çeken Ümit Kiler, şu bilgileri verdi: “2004 yılında 72.2 milyar lira olan toplam gıda perakende pazarının 2009’da 93.2 milyar liraya yükseldi. Organize gıda perakende pazarının ise 2004 yılındaki 21.8 milyar liradan 5 yılda hemen hemen ikiye katlanarak 42.5 milyar liraya ulaştı. Organize gıda perakendesinin toplam gıda perakendesi içinde 2004 yılında yüzde 30 olan payı da yüzde 46’ya yükseldi.”
Hürriyet


Geri Dön