Genel

Kılıçdaroğlu’ndan müteahhitlere sert çıkış! Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak, diploması olmayana izin yok!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu her gönüne gelenin müteahhitlik yapamayacağını belirterek göreve gelir gelmez bunu bir kurala bağlayacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, müteahhitliğin de bir diploması, sınavı olması gerektiğini savundu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı konuşmada ülkeye sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, birlikte yaşamayı, 7'den 70'ye beraber olmayı, tasada ve kıvançta beraber olmayı sağlamak için yola çıktıklarını söyledi.

Kahramanmaraş depremleri ile Türkiye’nin büyük bir dram yaşadığını, 50 binin üzerinde can kaybı olduğunu belirten Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı dayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremin ikinci gününde bölgeye gittiğini vurgulayarak “Başka ülkelerde de deprem oluyor ama hiçbir zaman 50 bini hayatını yitirmiyor. Binaların sağlam olması ve her türlü altyapının ulaştırılması gerekiyor” diye konuştu.

BEŞ KURUŞ PARA ALINMAYACAK

Deprem felaketinde yıkılan ve ağır, orta hasarlı bina sayısının 817 bin 48 olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yıkılan veya hasar gören binaların yerine iki yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle evleri yapıp sizlere satacağız diye söz verdiler. Ben de depremzede kardeşlerime sesleniyorum ve söz veriyorum. Bu binaların tamamı yıkılacak ama beş kuruş para alınmayacak. Sizlere anahtar teslim edilecek ama beş kuru almayacağız” dedi.

KUSUR KİMDE İSE PARAYI O VERSİN

Ev sahibi olan ve evi yıkılan vatandaşlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir müteahhit gelip binayı inşa ediyor. Sonra sizlerin o binadan daire alabilmeniz için 23 yerden imza alması gerekiyor. Bu imzaların tamamı ise kamuya ait. Sonunda da 23 imza atılıyor ve belediye de bina sağlamdır diye gerekli izinleri veriyor. Dolayısıyla vatandaş ev alırken devletin verdiği bir güvence sözkonusu. Sizlerin hiçbir kusurunuz yok. Kusur kimdeyse parayı da onu vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Bölgedeki fabrikaların da büyük bir kısmının da elemansızlıktan çalışamadığını veya yeteri kadar çalışamadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, insanların kentlerini terkettiğini, bunların gelip oylarını kullanması ve fabrikaların da bir şekilde çalışması gerektiğine işaret etti.

Önüne gelenin müteahhitlik yaptığına da değinen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bun bir kurala bağlayacaklarını belirterek, “Bu işin bir diploması, sınavı olması gerekir. Her önüne gelen müteahhitlik yapamaz” dedi.