28 / 04 / 2024

Kılıçoğlu Group, Bulgaristan'a AVM, Sırbistan'a ise konut inşa ediyor!

Kılıçoğlu Group, Bulgaristan'a AVM, Sırbistan'a ise konut inşa ediyor!

İstanbul ve Çorlu'da hayata geçirdiği projelerle tanınan Kılıçoğlu Group, Bulgaristan'a AVM, konut ve fabrika, Sırbistan'a ise konut inşa ediyor. Şirketin hedefinde ise Sofya, Varna ve Filibe'ye de yatırım yapmak var...




İstanbul ve Çorlu'da hayata geçirdiği projelerle tanınan Kılıçoğlu Group, Bulgaristan'a AVM, konut ve fabrika, Sırbistan'a ise konut inşa ediyor. Şirketin hedefinde ise Sofya, Varna ve Filibe'ye de yatırım yapmak var.


İstanbul ve Çorlu'daki markalı konut projeleriyle adından söz ettiren Kılıçoğlu Group, Bulgaristan ve Kosova'ya 45 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiriyor. Burgaz'da AVM ve konut, Sırbistan Kapovnik'te konut projesi yapacak olan Kılıçoğlu Group, aynı zamanda Bulgaristan'da bir fabrika inşa ediyor. Yurtdışı yatırım atağını daha da genişletecek olan şirket, Sofya, Varna, Filibe ve Eski Zağra şehirlerinde yeni projeler için arsa görüşmelerine başladı. 



ÇİFTE PASAPORT AVANTAJI 

Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, Bulgaristan'ın Karadeniz sahilindeki şehri Burgaz'da yapacakları 30 milyon dolar yatırımın, 320 daireli konut ve 80 mağazalı açık AVM'den oluştuğunu söyledi. Konut projesinin 2014 yılı ortalarında başlayacağını anlatan Kılıç, "Konutlara Türkiye'de özellikle çifte pasaport sahibi ve Bulgaristan ile irtibatı devam eden müşteriler ilgi gösterdi. Ruslar'da Burgaz'da ciddi anlamda konut yatırımlarına devam ediyor. Projemizin Türkiye sınırına 80 kilometre mesafede olması da yatırımcıları çekiyor" diye konuştu. Sözkonusu projede konutlar 1+0, 1+1 ve 2+1 tipte imal edilecek. Aynı projede Türkiye'deki firmaların talepte bulunduğu mağazalar showroom tarzında tasarlanmış. Talat Kılıç, "Avrupa'ya açılan sınır şehri olan Burgaz, turist çeken bir bölge. Bu yüzden de cazibe merkezi. Bulgaristan'ın Sofya, Varna, Filibe ve Eski Zağra şehirlerinde de yeni projeler için arayışlarımız sürüyor" dedi. 


KAYAK MERKEZİNE KOMŞU 


Kılıçoğlu'nun Swordson firması aracılığıyla gerçekleştirdiği bir diğer proje ise Sırbistan'ın en ünlü kayak merkezi Kapovnik'te yer alıyor. Kayak merkezi pistinin yanı başındaki proje 80 konuttan oluşuyor. Kaba inşaatı tamamlanan proje yeni yılda teslim edilecek. Projenin yüzde 85'i satıldı. Yurtdışı projeleriyle ağabeyi Mehmet Ali Kılıç'ın ilgilendiğini de belirten Talat Kılıç, sayılan yatırımlara ek olarak Bulgaristan'ın Karnobat şehrinde geçen yıl 365 başlık süt hayvancılığı tesisi yapımına başladıklarını kaydetti. Kılıç "155 hayvanla başladığımız tesisimiz yoluna devam ediyor. Süt işletme tesisi ve et ürünlerine de girmek istiyoruz" dedi. 


SARIYER PANORAMA KOÇ LİFE'İN YARISI SATILDI

Kılıçoğlu Group geçtiğimiz aylarda iştiraki Senatör Gayrimenkul'un Sarıyer'deki konut yatırımının lansmanını gerçekleştirmişti. Sarıyer Panorama Koç Life isimli proje 6 blokta 304 dayalı döşeli konutttan oluşuyor. Stüdyo dairelerin 250 bin liradan başlayan fiyatlarla satıldığı projede şimdiden ön satışların oranı yüzde 50'yi buldu. 50 milyon liralık yatırımla hayata geçen proje 18 ayda tamamlanacak. Şirketin halen Kartal'da Hukukçular Towers, Kuriş Kule ve Kozyatağı'nda Mermerler Plaza isimli projeleri de sürüyor. 




Seda Tabak/ Sabah Gazetesi


Geri Dön