Kent Haberleri

Kilis'e yatırım ve proje müjdesi!

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Kilis'e yeni yapılacak olan ve yapım çalışmaları devam eden projeler hakkında açıklamalar yaptı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Milletvekili Polat, 230 milyon TL’ye mal olması planlanan 520 yataklı hastanenin en kısa zamanda yapımına başlanacağını açıkladı ve yeni yatırımları da sözlerine ekledi. 

 

Polat, eğitim altyapısının güçlendirilmesi projesi kapsamında Kilis'e13 tane yeni okul yaptırılmasının planlandığıda açıkladı. Okulların tahmini değerinin ise 100 milyon TL’ye okullar mal olabileceğini söyledi. 

 

Milletvekili Polat diğer yatırımları şöyle anlattı; ''Polateli-Şahinbey organize sanayi çalışmalarında imar çalışmaları bitmek üzere. Önümüzdeki aylarda altyapı projelerine başlanacak. Bu alanda 75-125 bin kişi istihdam edilecek. Yukarı Afrin barajı, Kilis’in en az 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Musabeyli Sabunsuyu barajı 40 bin dönüm araziyi sulayacak. Barajın yüzde 60 oranında tamamlanmış olup, her iki barajda 31 Aralık 2018 tarihinde bitmesi planlanmaktadır. Barajlar 400 milyon TL’ye mal olacak.''