Kent Haberleri

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.  Atatürk Mahallesi'nde inşa edilen, zemin artı 3 ve 4 kat şeklinde planlanan konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Kilis'te ilk etapta inşa edilecek olan 31 bloktan oluşan 645 konutun yapımı devam ediyor. 

Atatürk Mahallesi'nde inşa edilen, zemin artı 3 ve 4 kat şeklinde planlanan konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. 

Konutların yer aldığı alan 40'ı engelliler için 506 araç kapasiteli açık otopark da yapılacak. 

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Projenin inşaat mühendislerinden Ziya Alpay, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 3 Mart tarihinde ilk kepçeyi vurduklarının, 31 blokun inşaatının sürdüğünün altını çizdi. 

Ziya Alpay, 2 blokun yükseldiğine, 6 blokun da temelinin atıldığına dikkat çekti. 

Çalışmaların 12 paletli kepçe ve 12 kamyonla hızla sürdüğünü aktaran Alpay, açıklamasında "Şu an yaklaşık 100 personelimiz var. Çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Haftanın 7 günü çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

İlk etap 24 Aralık'ta tamam 

Ziya Alpay, her gün yaklaşık 450 metreküp beton dökmeyi planladıklarına ve ilk etabı 24 Aralık tarihinde bitirmeyi hedeflediklerine vurgu yaptı. 

Konutlarda kullandıkları malzemeler ile ilgili de bilgi veren Alpay, "Beton sınıfımız C30, tünel kalıp. Yani bütün döşemeler beton. Sadece ön taraflarda bims (bir tür yapı malzemesi) var" dedi ve zeminin kaya olduğunu da dile getirdi. 

Depremzedeler için inşa edilecek konutların 2. etabı için de çalışmaların başladığına vurgu yapan Alpay, açıklamasında "1098 konut daha yapılacak. 2 adadan oluşuyor. Onun da yol çalışmaları devam ediyor, bir yıl içerisinde tamamlanacak. Mayıs'ta başladık, inşallah 2024 Mayıs'ta teslim edilecek" diye konuştu ve gelecek günlerde ilk temelin atılacağına, burası tamamlandığında da 91 blok, 1743 konut olacağına dikkat çekti. 

Kahramanmaraş ve Adana peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi! 

TOKİ İstanbul Tuzla 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 622 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Tarımda girdi fiyatları mart ayında yıllık yüzde 49,7 arttı!