Genel

Kilit sektörü 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştı!

Türkiye' de kilit sektöründe son yıllarda teknolojik ürünlerin de piyasaya girmesiyle birlikte yıllık 20 milyon adedin üzerin satış gerçekleştiren sektör 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşıyor.

Kilit sektörü 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştı!


Türkiye'de kilit sektöründe son yıllarda teknolojik ürünlerin de piyasaya girmesiyle birlikte yıllık 20 milyon adedin üzerin satış gerçekleştiren sektör 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşıyor. 

Global kilit ve silindir talebinde mekanik ürünlerin kullanımı sektörde hala büyük payı alıyor. Dünya elektronik güvenlik ürünleri pazarındaki yıllık büyüme ise, mekanik güvenlik ürünlerinden iki-üç kat daha fazla hızla büyüyor. Elektronik ve elektromekanik kilitler, güvenlik açısından tüketicilerin ilgisini çekerken, teknolojik ürünlere eğilim ve yüksek segment olması itibariyle tüketici için prestijli ürün olması bu ürünlerin tercih edilmesindeki nedenlerin başında geliyor. 

Parmak izli ürünler Parmak izi sayesinde çalışan kilitlere talep giderek yükseliyor. 

Tüketiciler bu ürünü özellikle prestijli olmasından dolayı satın alıyor. Parmak izi ile çalışan kilitleri de içine alan ve biyometrik ürünler olarak anılan ürünlerin satışı Türkiye'de de dünyadaki kullanım trendleri ile paralellik gösteriyor. 

İnşaata bağlı Kilit sektörünün gelişimindeki en büyük etkenlerden biri de Türkiye'de yüksek bir büyüme hızına sahip olan gayrimenkul sektörü. Sektördeki canlılık, kilit sektörünün de geleceğini belirliyor. Pazarın büyümesinde, dünya nüfusunun devamlı artması, yeni konut ihtiyacı ve şehirleşme alanın daki gelişmeler de etkili. Kullanım alışkanlığı olarak Türkiye'nin arasında bulunduğu daha geniş bir coğrafyada mekanik ürünlere olan talep yükseliyor. 



Milliyet Ek